måndag, februari 04, 2019

Minut för minut

I början av året hände det saker i teveprogrammet. Jag brukar ha en första uppdatering av nyheter i och med 18-sändningen från Rapport. Efter det kom Kulturnytt och 18.25 ramlade sporten in i fem minuter.

Prick 18.30 kom de regionala nyheterna som varade i en kvart (fast det var redan då historia, för de var i verkligheten 12 minuter, bara för att få rum med trailrar för kommande program).

Men så, plötsligt kom det inga regionalnyheter på halvsjuslaget. Nej, de börjar inte förrän 18.33. Sporten har då svämmat över, trodde jag. Men i själva verket var det så att sportnyheterna började sätta igång 18.28.

Vilket trams!

I morse börjar radion bråka. P1 morgon, är den kanal som går igång i och med att man vaknar. Vanligtvis några minuter innan Tankar för dagen klockan 06.50. Men pyttsan. Det var nu flyttat till 06.25 av outgrundlig anledning. Istället var det kulturnyheter på den gamla tiden, som börjar sändas (tro det eller ej) kl 06.48. Inte nog med det. Signaturjingeln existerar heller inte längre. Det gäller att vara uppmärksam och lyssna noga, för att man ska märka skiljelinjerna mellan inslagen.

Ekot klockan 07 är kvar. Och sedan kommer sporten. Gissa när! Jo, klockan 07.27.(!!!)

Programpunkterna dyker upp som om de vore tågtider. Och det vet man ju hur det brukar vara med dem. 

Kanske är det petitesser. Men nog mår man väl lite bra av en del fasta punkter i vår röriga värld.
Eller hur?

*****
Uppdatering: Jag har under dagen tagit del av diverse lovord för nyordningen. Det har hörts i radio, det har skrivits om i DN, m.m.

Folk är bra konstiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar