onsdag, februari 27, 2019

Så gick ...

.. en dag igen. En dag utan några särskilda kännetecken. Utan något särskilt att lägga på minnet. Så är det ju med många dagar. Och de måste väl få finnas de också.

Visst har jag fixat lite. Varit på ärenden på stan och haft språkträning med min adept, som berättade att han fått nytt jobb och ska flytta från Luleå. En stad där han trivts mycket väl. Men nu hade han fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. I april bär det iväg.

Men nog blev det en rätt passiv dag. Vintern har ju svikit oss å det grövsta. Det är nu plusgrader sedan många dagar, och med många grader. Idag cirka 6. Omgivningarna har blivit blöta, skitiga, och hala. Inte lockar det till längre promenader, precis.

Vi har flera gånger tänkt att det ska bli dags att ladda en termos med kaffe och vandra ut till närmaste ön Gråsjälören, när solen skiner. Men då har det blåst kuling, eller värre. Och nu har isbanans "trottoarer" förvandlats till skridskois. Inga lämpliga gångvägar längre. Det känns som att vintern är förlorad. I alla fall på snöfronten.

Vi som hade det så fint.

*****

Inga kommentarer: