tisdag, februari 12, 2019

Nog kan man undra ... (I)

.. vad det är för fel på ryska ledare, och det ryska samhället. Hur kan de få för sig att de ska styra över vad som skrivs i tidningar utanför sitt hemland.

Men det är klart; lever man i en totalitärstyrd stat med ambitioner att styra världen, så räcker väl hjärnvindlingarna inte så långt.

*****

4 kommentarer:

 1. Jag har ju en svägerska från Ukraina. Utan att gå in på detaljer så märker man skillnad på människosyn och tex personer med olika handikapp. Det viktiga är att vara högpresterande och kunna fakta, tex avancerad matte, grammatik och dylikt. Men att tex känna till omvärlden och ”mjuka värden / kunskaper” är ointressant.

  Svårt förklara men synsätten skiljer definitivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulturella skillnader är ju ofrånkomliga. Länder har olika erfarenheter genom årtionden. Erfarenheter som formar.
   Men att försöka påtvinga ett annat land att upphöra med att berätta en i vårt tycke (förstå mig rätt) ganska trivial historia. Näe, där vidar man en sida som jag på inget sätt kan acceptera.

   Radera
 2. Det är bisarrt.
  En annan bisarr sak hörde jag på radion igår morse. I Thailand har myndighetspersoner inte hört talas om att man kan vara flykting. Folk som har asyl i ett land kan bli utvisade till sitt ursprungsland.

  Nå. Nu hade man visst börjat med en utbildning ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta av svenskarna ( inte av mig) högt älskade land, har många mörka sidor.

   Radera