tisdag, december 03, 2019

Jodå - jag är här

Ibland känner man sig ... ja, vad ska man kalla det - håglös. En sådan dag är det idag. Fylld av aktiviteter av olika slag; gym, lunch med vänner, teknikfunderingar, och en inplanerad kulturaktivitet ikväll. Men ändå!

Vår stereo fick hjärtstopp härom veckan.
 - Stereo, tänker du. Finns det så'na nuförtiden?
Den har varit väldigt bra vår anläggning. Där har vi nyttjat radion, förstås. Men den har också förmåga att spela CD-skivor och kasettband. Dessutom finns så kallad AUX-ingång. Där kan vi koppla in en vinylspelare om andan faller på. Men den senaste tiden har en CD-växlare fått husera i den ingången. En växlare som rymmer fem CD-skivor och som går att programmera på olika sätt. Vi har ju hundratals CD-skivor, så det finns att välja på.

Men nu är vi ute efter en ersättare.  Då är det ju så att tekniken utvecklas, dvs invecklas. Jag har inget emot att det finns fler möjligheter, men måste allt gammalt försvinna. Hittade nämligen en anläggning till hyfsat pris. FM-radio, DAB-radio, CD-spelare (1 skiva), men också Spotify ingår. En USB-ingång också, vad man nu ska ha den till. Men att koppla in CD-växlaren - nähäpp det går inte. Någon AUX-ingång finns inte.

Jag har en aning om att vi kommer att få böja oss för utvecklingen. För vi saknar ljud i vardagsrummet, annat än det som kommer från TV:n.

Men håglösheten slog till, efter besöker på teknikaffären. Så nu ställer vi in kulturaktiviteten också.

Nåja. Ett blogginlägg blev det ju, i alla fall.
Alltid nå't.

*****

Inga kommentarer: