fredag, juni 05, 2020

Hade det inte varit för ...

.. en app i telefonen, så hade vi inte åkt ut till stugan idag. För vi hade planerat att stanna i stan.

Men så av en slump och av nyfikenhet ville jag kolla hur det var med elförbrukningen därute den senaste tiden. Och den kan jag avläsa i ... just det - en app.

Det var då jag upptäckte att ingen ström hade förbrukats sedan i onsdags. Och då väldigt lite. En dryg kilovatt bara. Givetvis målades bilder av avtinad frys och sura kylskåpsvaror upp i mitt inre. Löjrommen!!! För jösse namn; löjrommen!

Alltså omdisponerar vi dagen. Beslutar snabbt att åka dit. I alla fall för att titta till.

Sagt och gjort. Vi packar bilen med ren tvätt, inklusive en liten köksmatta som fått en uppfräschning hemma i tvättstugan. Passar även på att svänga förbi handelsträdgården i Rutvik, som ligger på vägen ut, och köpa en del plantor. Vinterns konstigheter har ställt till det i rabatt och stenparti som behöver lite konstgjord andning.

Vädret är grått. Några regndroppar. Men vad vi märker, när vi kommer fram är att det blåser småspik, njae - egentligen femtumsspik. Från öster, vilket är sämsta tänkbara vind för vår perennrabatt. Den ligger struken efter marken. Den knoppande dagliljan ser stressad ut, när vinden försöker att få hela ruggen att lägga sig. Trolldruvan ser inte heller glad ut.

Nåja. Vi konstaterar att det finns ström i huset. Förmodligen är det nåt tjall på appen. Ingen fara på taket, alltså. Vi lämpar av oss våra bördor och lämnar stressen i vinden, som för bort den över skogarna.

Och vi vänder hemåt. För vi står vid vårt ord. Vi skulle inte ut till stugan idag.

Inbjudande? Nej!

*****

2 kommentarer:

Thalassa sa...

Teknik när den är som bäst (förutsatt att den funkar...). Vi håller också koll på Udden m appen, framför allt på vintern, och med den höjer vi också temperaturen inomhus ett dygn innan vi åker ut.

Men förra sommaren kom vi HEM fr Udden till en mindre trevlig överraskning! Kylskåpet hade blivit ett värmeskåp och en hemsk lukt slog emot oss när vi öppnade dörren. Ett oöppnat pizzakit fanns där sedan sonen och hans kusin lånat huset. Degen hade jäst och sprängt tuben. Så fick ju massor av öppnade fonder, marinader, och såser slängas, och - värst av allt - en bit rökt renstek (fr Tornéus i Kra).
Vi fick ett nytt kylskåp p g a fabrikationsfel men mycket snål ersättning för förstörda varor.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Ja, det är lite tvetydigt det där med övervakningsappar. Bra när det funkar, vilket det oftast gör.

Pizzakit klassas som farliga föremål, som ofta är föremål för nationella bombstyrkans insatser. :-))