lördag, juni 06, 2020

Nationaldag

Pingstliljorna är bara en vecka försenade
Palmerna hann också slå ut lagom till Nationaldagen
Vi svenskar är ju inte kända för att yvas speciellt mycket under vår nationaldag. Det är en helgdag, helt enkelt. Inte mer med det. Visst ser jag flaggor överallt på alla befintliga flaggstänger. Men på stan ser det ut som en vanlig lördag. Jo, det finns affärer som har stängt. Men det kanske beror på något annat. Gissa vad?

Eftermiddagen blir i vilket fall lugn. Flygvapnet, som traditionellt brukar formationsflyga över stan, ställer in. På grund av vädret. Och det var ju lite för grått, innan solen beslöt sig för att bryta igenom några timmar innan sydvindarna hittar på att skicka upp ett lågtryck till, senare idag.

Men uteserveringarna blev snabbt fullsatta, det vill säga halvsatta eftersom vartannat bord är borta. Vi siktade inte på något sådant, utan gick hem och fikade efter en runda istället.

Sedan får vi se hur det utvecklar sig.


Ett litet minibibliotek hittar vi också

Ingen ovanlig syn. Såhär ser många gräsmattor ut, efter skräpvintern vi haft med isbark, regn, kyla, snö och tö från november till mars.

Men häggarna har högtidsstund, ...

... och lindallén längs Storgatan är på gång.
 *****

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du gör verkligen bra reklam för Luleå! Pappas syster Alice bodde med sin familj just i Luleå och min syster arbetade ju på sjukhuset och bodde ute på ., ja, på Tunastigen, under tio, tolv år kanske. Men sällan var vi inne i själva "city", som då kanske inte utvecklats till vad det är nu.

Gunnel sa...

Ha-ha! Kul att gubbem min och jag kom på bild i din blogg. Visserligen bara baksidan men den är nog snyggast.

Gunnel sa...

Ska vara gubben inte gubbern.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, vem är det som har lärt mig att berätta om hembygden??? Hm? 😉

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Givetvis. Jag har ju länge varit irriterad över att aldrig ha fått er framför en kamera.

Kul!