måndag, juni 22, 2020

Nog undrar jag

Jag är ju, som många vet ingen vän av överdriven konsumtion. Shopping, eller tjåpping som många föredrar att kalla det, är inte min melodi.


Vi byggde stugan i skogen vid havet för 18 år sedan. Då hade vi av naturliga orsaker många utgifter och råkade på denna lilla tvåsitssoffa mer eller mindre av ren slump något år senare. Där stod den i affären och såg ut att passa perfekt till vår patio ost, även kallad förstukvist för sörlänningar, bro för oss norrbottningar. Naturfärgad då. 

Vi slog till. Den kostade nämligen bara 199:- kronor. Jo, du läste rätt - etthundranittionio!

Nu har den stått där i 17 år. Dag ut, dag in. Vinter som sommar. En bra plats att vila på i skugga, dagar som denna. Funkar även som avställningsplats. Målad i stugrött. Nyss avspolad med trädgårdsslangen för att befrias från tallpollen. Enkelt gjort. Den väger väl sisådär 10 kilo och lyfts lätt ut på gräset för att ses över.

Jag hör att de, som inte är som jag - tjåpparna - ökar på sina nätinköp kraftigt i dessa tider. Så där kommer beteendet inte att hindras av ett sketet virus, verkar det som. Konsumera mera, är vad som gäller. Billigt billigt. Som den där soffan.

Jag har ett lite dåligt samvete för den kvalitetsprodukten. Jag undrar - hur mycket fick stackarn som tillverkade den?

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Dessutom så fin! Ett bra köp!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men man får ju nästan lite dåligt samvete.