tisdag, augusti 04, 2020

Jag måste få fråga

Tragedin i Botkyrka där en ung flicka skjuts ihjäl av gängkriminella  är förstås hemsk för alla inblandade. 

Att hon råkade vara ivägen. Att kulorna var ämnade för andra förmodat gängkriminella, som enligt uppgift gick omkring på platsen iklädda skottsäkra västar. Att den dödade flickan var på fel plats vid fel tillfälle.

Jag har läst och hört kommentarer om hur hemskt det är; man bör väl kunna få gå ut utan att riskera livet. 

Fel plats. Fel tillfälle.

Men jag måste få fråga: När är fyratiden på natten rätt tillfälle för en 12-årig tjej, att gå ut med hunden i närheten av ett rätt ökänt ställe i Botkyrka?

*****

12 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag funderade likadant. Och det är klart att man kan förfasa sig. Men jag minns också min egen fascination över att vara ute på knasiga tider på dygnet. Och det kan ju vara så att hon inte riktigt hade koll på hur olämpligt det var att vara där vid den tiden. Det kanske är en alldeles normal plats vid normala tider på dygnet. Och kanske hon kände sig trygg av hunden.

Det är säkert fel att spekulera och det är en fruktansvärt tragisk händelse som inte borde ha hänt alls.
Mina tankar till de som förlorade henne.

Bert Bodin sa...

@ Cecilia N

Men 12 år? Natt? Föräldrar?

Turtlan sa...

Ja jag funderar också. Om hunden tex får ett ”akut behov” gå ut så brukar man inte gå så långt.
Det är så tragiskt men väcker också frågor.
Det värsta är alla dessa vapen och att folk går i skottsäkra västar....

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Det jag tycker är märkligt är att jag tycker mig ha markt/hört att just att en tolvåring är ute och går mitt i natten, inte bör ifrågasättas.

I den åldern, och även i min nuvarande, ligger jag och sover.

Gunnel sa...

Inte bör en tolvåring vara ute mitt i natten. Men hon är ett oskyldigt offer. Gängkriminella skjutgalningar ska inte heller vara ute om natten. De ska sitta bakom lås och bom.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Exakt så!
Men jag såg också hur en kompis till flickan intervjuas. Hon berättade att hon varit i kontakt med den mördade flickan en halvtimme innan det hände. Alltså var också hon vaken och i farten mitt i natten. Hur är det fatt, egentligen?

Elisabet. sa...

Bert: förstår precis hur du menar! Lyssnade också till intervjun med hennes kamrat som ju hade (säger hon själv) menat att flickan borde gå hem och inte vara ute. Det är ju helt galet att vara ute den tiden och blev hunden nödig, så borde väl föräldrarna gå ut med den? Men SJÄLVKLART ska man nu ändå inte bli skjuten av den anledningen.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Precis så tänker jag. Men jag hörde flera exempel där vederbörande tyckte att just tiden skulle man inte ifrågasätta.

Anonym sa...

Blir så illa berörd.Vad är det för föräldrar som låter ett barn gå ut den tiden? Jaghade som förälder gått ut med hunden om det var så.Barn ska sova den tiden ,basta /Babsan

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Ja det vore lite mera logiskt.

Annika B sa...

Ja, man undrar över hennes nattpromenad, men givetvis är det mördarna som är på fel plats vid fel tillfälle - varje gång.

Bert Bodin sa...

@ Annika B

Givetvis är det så.