onsdag, augusti 19, 2020

Se upp

Jag gillar public service dvs. SVT och SR. Anser att de är nödvändiga motpoler till kommersialismen.

Regeringen vill grundlagsskydda en oberoende public service. Det ska inte styras av politiker. Men det kräver en del förutsättningar. Två Riksdagsgodkännanden med ett val emellan. Så det tar år att få det genomfört.

S, C, L, MP och V är med på noterna. Sveriges television och Sveriges radio ska vara oberoende av vem som styr här i landet.

Men se - det vill inte surkartarna på högerkanten. M, KD och SD är inte beredda att skydda de två medieföretagen. Nej de vill ha möjlighet att i "demokratisk ordning" (sic) styra och ställa lite hur som helst.

De ser ju helst att vi i Sverige får samma fina public service som de tjusiga länderna Ungern, Polen, Ryssland, med flera.

Mardröm.

*****

2 kommentarer:

Allmycke sa...

Det har varit Moderaternas våta dröm i flera år - och nu får de draghjälp av Busch och Åkesson. Allt för att profilera sig i politiken, få till en debatt om nåt annat än den pandemi som lamslager stora delar av världen. Så gescwindt när en inte har en egen ideologi att luta sig mot. Eller för den delen - en som stora delar av befolkningen kan acceptera.

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Ja, när man ser vad som händer i högerstyrda länder, så blir man faktiskt förbluffad. Så en viss form av ideologi verkar de i alla fall luta sig emot.