lördag, augusti 22, 2020

Vi var alla ...

 .. helt överens  om att det var bra att solen lyste med sin frånvaro idag. "Alla" betyder idag 13 representanter för samfälligheten. Det var nämligen dags för årets arbetsdag. Den dag som vi tar itu med slyröjning och annat som behöver göras på område och allmänning.

Att gå med röjsåg kräver en del svett. Och det var ungefär 20 grader varmt. Så någon sol ville vi inte ha. Istället var vi tacksamma över den byiga vind som ibland fläktade våra svettiga kroppar.

Lunch bjöds vi också. Hos ordföranden. Grillen spred goda dofter, och efteråt blev det kokkaffe. Och där satt vi och surrade. En snickare, en eller två lärare, en rektor, en kommundirektör, tre pensionärer, en apotekstjänsteman, en IT-människa, en skolsköterska och en socialchef, har mycket att avhandla. 

Sedan var det meningen att jobbet skulle slutföras. Men jag och Benke valde att avsluta eftersom det nu regnade en del. Vi kan ju färdigställa vårt åtagande senare. 

Några gick också iväg på vattenkurs. Det var de som var nya på området, som valts in i vattengruppen och behövde lära sig hur vattenanläggningen funkar.

Jag, däremot steg in i en välbehövlig dusch.
Ledig resten av kvällen, förutom att jag lovat dra en sväng hem till stan. En kvarglömd "medicin" som B behöver för sina ögon, ska hämtas.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter som en trivsam tillställning. Här finns en vägförening och en stugförening och på bordet i köket ligger ett uppsprättat kuvert och i brevet frågar avsändaren om någon känner sig hågad att bli kassör - jag minns inte nu i vilken av vilken av föreningarna -.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Känner du dig hågad till en ny karriär?

😉