lördag, augusti 29, 2020

Sensommarlördag

En dag i stan. En till dag i stan, kanske jag skulle säga. Vi har varit hemma i Luleå sedan i måndags. Ovanligt länge. Men omväxling förnöjer. Träffat en del bekanta. Ätit lunch med dem. Man behöver nog se lite folk emellanåt, så att ens sociala förmåga bibehålls. Eller hur?

Sensommaren innebär också att många lokala producenter har mycket att erbjuda på torget. Trevligt, men lite annorlunda ett år som detta. Till några av stånden ringlade kön lång. Så lång att jag faktiskt avstod. Det var synd. 


På ett ställe blev det ändå lite inköp. Det var en dam från Liehittäjäjärvi, som där driver ett bageri där hon producerar många olika ekologiska produkter. Vi köpte gahko och granskottsbröd. Hon hade även t.ex. morotspesto och andra delikatesser. Pratsam var hon. 

Vi norrbottningar är ju kända för det. 

Ibland var korna rätt små. Men för det mesta av normalstorlek.
*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fjällkor är ju lite mindre i storlek. Nu börjar vi längta hem till stan efter en sommar i stugan med enstaka stadsdagar. Kräver ju en del extra planering, eftersom vi inte handlar själva och det måste finnas lite ätbart även i hemmakylskåpet. Vi börjar nog flytta hem i dag och sen åka till stugan några dagar emellanåt. Bra att vi har nära! Sommarvattnet stängs i början av okt. Allt har sin tid! ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Det låter väl ungefär som för oss, även om vi är oberoende av vattnet. Vi har ju vatten året om och tillbringar därför tid i stugan närhelst vikänner för det. Vintern därute är fin. (Om det nu blir vinter, förstås.)