måndag, maj 17, 2021

Livet i stan

Vi traskade iväg med vårt prov. Ja, ett vattenprov från stugan. Vi har ju eget vatten där och när vi borrade fick vi veta att radonhalten låg lite för högt. En filteranläggning införskaffades. Eftersom vi använder vårt eget vatten enbart på vintern, blir förbrukningen inte så stor. Innehållet i filtret skulle egentligen bytas varje år, men det baseras på daglig användning året runt. Alltså har vi nu för tredje vintern i rad lämnat in ett vattenprov för att få veta om filtret nått sin maxgräns, eller om det duger för en vintersäsong till. Från och med nästa helg övergår vi till samfällighetens vattenanläggning och sparar på vår egen. Smart, va?

Det blev en rätt bra promenad. Med lite utvikningar har jag nu traskat en knapp mil. Det duger bra. Det blev en fika på stan, som börjar somra till sig. Uteserveringarna lockar folk. 

Våren och somrarna lockar även annat till stan. Och jag förstår inte vad de gör här; US Airforce, som det står på deras uniform. Bor fint gör de också på ett av de bättre hotellen i stan. När jag var soldat fick vi bo i tält på övningarna. Slutsatsen blir alltså att de som är här nu inte är på övning. De tänker ta över. Bevare oss!

Ja, jag vill inte ha hit ryssen heller. 

Jag får hålla ögonen öppna.

*****

9 kommentarer:

Anonym sa...


Jag har hittat det här på nätet;

April 8 2021. The military training exercise Winter Sun 2021
takes place in Norrbotten northern Sweden. (Mats Carlsson/Forsvarsmakten via The Independent Barents Observer) Several groups of the U.S. Army Special Forces recently participated in exercise Vintersol 2021, a training warfare in freezing cold together with a Swedish brigade."

Det finns en del annat att läsa också.

Anonym sa...


Det var Lillan i Cornwall som skrev ovan inlägg.

Turtlan sa...

Tänker bra att hotellen får lite gäster och inkomster. Pengar från Over there är väl bra att de spenderas här.... säger hon som inte är så positiv till sånt för militärt.

Bert Bodin sa...

@ Lillan i Cornwall

Tack för forskning.
Men den övningen slutade redan i början av april, så det här måste handla om något annat.

Det händer ibland att stan "invaderas" av Nato. Man ser amerikanska soldater lite överallt i stan, pubar, restauranger ... Det handlar om flygövningar.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Jo - bra med inkomsterna. Hoppas bara att de är vaccinerade också. Det har ju varit en del incidenter i länet där utländska grupper har skapat smittoceller.

Elisabet. sa...

Och herregud så storvuxen en av männen är! Jämför med kvinnan som passerar!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, det har du rätt i. Det lade jag inte märke till.

Turtlan sa...

Ja instämmer där! Han lär nog inte sitta så bekvämt i ett eventuellt stridsflygplan.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Oj oj - du skulle se vilka plan de har!

https://nsd.se/artikel/r9124qol

Nej, vänta nu ... Det var ju ryskt. Hm?