fredag, maj 07, 2021

Vad är det för speciellt ...

.. med kvart i fem. Jo, jag vet att kvart-i-fem-ekot sänds då varje eftermiddag. Och det brukar jag lyssna på regelbundet. 

Men nu skulle jag vilja fundera lite över vad som händer tolv timmar tidigare. Eller senare. 04:45, alltså.

Jag sover bra. I alla fall för det mesta. Har ett fantastiskt drömliv, somnar rätt snabbt och sover djupt. Tills jag vaknar! Och det slår aldrig fel. Klockan på nattduksbordet har ställt stora visaren på 9 och lilla visaren nära 5:an. Kvart i fem, alltså. Det händer att det blir tjugo i fem, eller tio i fem också. Men det betecknar jag som slarv. 

Det som sedan händer är ... (spännande, va?) .. ingenting särskilt. Jag somnar om, men med något sämre kvalitet i sömnen. Men varför ska jag överhuvudtaget observeras på det där klockslaget kvart-i-fem?

Nu kanske du tänker att det sker något i huset som låter och väcker mig. Njae - samma sak inträffar nämligen ute i stugan i skogen också. Ja, kanske ska det vara något övernaturligt väsen, som följer mig genom livet. Jag vet inte. 

Förr, när arbetslivet styrde tillvaron stod väckarklockan på 06:32. I åratal! Det fick till resultat att jag i stort sett varje morgon vaknade 06:30; två minuter före, alltså. Och då kan jag tillskriva vanan - just det - en vana. Den förklaringen finner jag helt logisk.

Men det här med kvart-i-fem ... Näe!?

*****

Nå't mysko är det.

4 kommentarer:

Allmycke sa...

Några minuter före 06.00 går reveljen här - som den gjorde under de sista 10 åren i arbetslivet. Kroppen har tydligen missat att det snart är 2 år sedan jag pensionerade mig!

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Jag skulle gärna se att min kropp tog tillbaka minnet av arbetstiden. 😉

Monet sa...

Det är jag som spökar för dig. Kvart över fyra varje natt vaknar jag och vill ha lite sällskap i vargtimmen.

Bert Bodin sa...

@ Monet

Haha - jaså? Vill du inte somna om istället för att söka sällskap?