onsdag, februari 02, 2022

Beslut

Vi har utsatts för kampanj. I vårt område (stugan i skogen vid havet) ses vi nog som lite udda, sedan något år, eller är det två. Då drogs bredband i området och till oss fick de inte komma. Det var fyra-fem stugor som tackade nej. Stugor som på sin höjd är bebodda sommartid några veckor eftersom ägarna bor långt ner i syd. 

Det  gäller ju inte vårt hus förstås. Vi är ju där lite då och då året runt, så då blev vi väl ännu mer "udda", som inte ville ha bredband. En annan ägare som valde samma alternativ sa "... det kan väl få finnas något digitalfritt i livet". Inte för att han var helt dataförnekare, men i likhet med oss tyckte han att det mobila bredbandet fungerade utmärkt för det behov han hade. Detsamma tycker vi. Och nu, när nästan alla skaffat bredband på tråd (Så urmodigt - tråd, ledning. Var det inte genom luften som var vitsen? Att man inte skulle ha någon ledning. Det var ju därför man skrotade det fasta telefonnätet, bl.a.), så funkar det mobila ännu bättre, eftersom belastningen på mobilmasten i närheten minskade. 

Nu tycker ip-Only, som bredbandsbolaget heter att vi ska få chansen att ångra oss, och har ringt dagligen den senaste veckan och smörat. 

Men de är inte så lyckosamma. Visst - vi tog oss ytterligare en funderare. Men svaren på de frågor vi hade besvarades svävande och inte så förtroendegivande. Ibland skulle det kosta 25000. Nästa gång 19000. Och till och med 11000 kronor. Alternativen förstod vi inte.

Idag tog vi beslut. Vi säger nej. Punkt.

Det kändes skönt.


*****

Uppdatering: Lite senare kunde jag på områdets FB-gruppsida läsa, att två andra också tackat nej. De upplevde inte erbjudandet som seriöst.

2 kommentarer:

Thalassa sa...

Det är inget trevligt företag alls - enligt oss. De har i olika omgångar nästan trakasserat vårt område för att få installera fiber. De tar inte ett nej för ett nej, och har ibland rätt otrevliga metoder. Ofta framställer de det så att det bara är en formsak att skriva på - ”styrelsen har bestämt att ni ska ha fiber, så nu får ju inte du försena det hela”. Vi har bredband men inte fiber och det fungerar perfekt.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

De har inte skött sig speciellt bra här heller. Kanske är det därför som vi har varit tveksamma hela tiden.
Bl.a. förstörde de flera vägsträckor, när de började gräva ner fibern. Det gick så långt att vi krävde ersättning. Efter många om och men fixade det sig.