torsdag, februari 17, 2022

Inget dagsfärskt inlägg ...

.. konstaterar Elisabet i en kommentar till mitt förra inlägg. Och det måste jag ju råda bot på. Men det är bara det att inget särskilt har inträffat idag heller. Mer än att ryggen inte har fixat sig helt. 

Det blev i alla fall en lunchsittning med ett antal goda vänner, innan jag tog bussen till min frisör. 

Jo, förresten. Jag har varit lite kriminell. Det var rätt många som klev på bussen och när jag skulle visa mitt busskort för den där avläsaren, så sa den "Kortet är spärrat". Jag provade en gång till och fick samma svar. 

Nu är det ju så att samtal med föraren låter sig inte så gärna göras, eftersom förarplatsen är avspärrad. Man kommer alltså inte fram till honom. Och då tänkte jag: Okej, jag struntar i att betala. Jag plankar. Får fixa det sen. Det kändes konstigt att ta det beslutet, men det var lite bråttom, eftersom jag hade en frisörtid att passas. 

Håret blev klippt. Och traditionsenligt gick jag sedan till nästa hus och till mina gamla kolleger som numera sitter där och jobbar. En fika med dem är alltid trevligt. Att få en uppdatering om läget i branschen och deras privata liv. Det blev en lång fikarast för mig. En dryg timme. Kollegerna, däremot kom och gick i korta stunder. De har en del att göra numera. Resandet ökar igen. Kunder över hela landet har olika behov. Det är universitet, Svenska kyrkan, Regionen, sjukresor med mera, med mera, som ska ordnas på bästa sätt. 

Så småningom traskar jag hemåt i snöyra. Vågar inte vara kriminell igen. Men väl hemma beslutar jag att gå till lokaltrafikens kontor och göra upp. 

Trots att inget händer, så händer det en del. 


*****

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Hedervärt! Även jag har gjort någon liknande kriminell handling utan att göra rätt för mig efteråt. Men det är preskriberat.

Monica sa...

Låter trevligt att gå till "frissan", kände direkt att det är dags. Hur gör du vid bussåkandet? Har du munskydd då? Smittan som pågår i det dolda är hög både hos er och här har jag kollat upp.

På tal om betalning, så rätt att du fixar rätt.
Dotter och jag åkte tåg och buss ut till stugan under värsta smitthysterin och innan vacciner kommit. Vi hade munskydd och på bussen blåste vi nästan av med den "vindkraft" som var i den. I alla fall för att få biljett till bussen tillbaka skulle vi gå in på Ica och ordna det, och den var dyr kan jag säga och de förvånade rara killarna i kassan hade inte varit med om att någon betalade. Folk kunde bara hoppa på för chauffören satt i en cell utan kontakt och sen fanns pendlare förstås med kort men övriga fanns ingen koll på.
Och gällde ju över hela landet att bussföretagen förlorade mycket inkomster.

Men i vår värld finns inte ens ordet att ta något från någon. Eller betala svart för städning eller inte betala alls sina räkningar men så är jag inte minister heller;-). Och inte du heller.

900 kr kostade det för två allt som allt och då hade vi ändå kort från Arn till Stockholm betalda innan som månadskort.

Så skönt att det finns fler som är ärliga.

Hoppas att du är nöjd med frisyren och kanske fick ni sol idag som här.

thord wiman sa...

Jasså, du är en sådan förhärdad lagvrängare, fast läget med pandemieländet ursäktar ju. Undrar ändå om inte chaffisen på sin skärm där framme noterade ditt laglösa åtsidosättande av gällande trafikförordning men lät nåd gå före rätt denna gång.

Själv åker jag ofta buss på mitt årskort och långt kan det bli ut till något "ensligt" men trevligt sjöfågeltorn på vischan men inget pratande med chauffören blir det vilket är det bästa med detta smidiga kort då tyvärr ofta språkförbistring, med ibland tilltagande barriärskapat avstånd och irritation inte är något eftersträvansvärt. Alltför många av Dalatrafiks busschaufförer klarar inte ens av enkel elementär svenska.

Hjälp!

Vi förstår inte vad vi säger.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Nöjd med frisyren är jag alltid. Har haft Siw i över 40 år. Var sjätte vecka får hon ta hand om mig.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Aha - kriminellt förflutet. Hm!?

Bert Bodin sa...

@ thord wiman

Säkert såg han vad som hände. Men han valde väl att inte reagera, eftersom han insåg att jag skulle göra rätt för mig på annat sätt.

Jaså - är det så många invandrare som blir busschaufförer? Så är det här också, men det funkar finfint i lokaltrafiken. Men det är klart: Norrbottniska är väl enklare än dalmål, kan jag tro. ;-)