onsdag, februari 09, 2022

Nyfiken ...

.. i en strut,  ger jag mig ut på stan en sväng igen på eftermiddagen. Jag ville kolla hur det ser ut i gallerior, serveringar och andra publika inrättningar med tanke på restriktionstappet. 

Men ack, vad jag bedrog mig. Det var lugnt. Inte var det mer folk än vanligt. Vi fick till och med ett av de bästa borden på stamfiket, där vi kunde fortsätta våra studier av folklivet. 

Och snart möter han en medresenär.
En sak som jag reagerade över var att det var många blåjackor, som gick förbi utanför på gågatan. Till slut insåg jag att de alla, även om de spankulerade två och två, eller ensamma, tillhörde ett kollektiv. Årets första kryssningsfartyg måste ha anlänt. Luleå har ju blivit mer och mer intressant för utländska (och även svenska) kryssningar. På jackans rygg satt nämligen en dekal. "Hapag Lloyd, expedition cruises" stod det på dem alla. Att vi inte lagt märke till fartyget beror förstås på att de vintertid lägger till i den yttre hamnen. De får ju inte förstöra våra fina isvägar.

Kul att de får uppleva en fin vinterdag med nyfallen snö och krispig luft. Förmodligen har de flesta av kryssningsresenärerna följt med på någon utflykt också. Världsarvet i Gammelstad är populärt. 

Börjar vi se det nya normala?

*****

Inga kommentarer: