måndag, februari 07, 2022

Det har kommit ...

.. en del snö de senaste dagarna. Det märks, när man går ut på stan. Det märks också nattetid, när man ibland vaknar av snöröjarna, som är i farten från cirka 02.00 och framåt. Vi som sover med en balkongdörr på glänt hör dem tydligt. Men man vänjer sig och somnar om. 

De små alperna gillas i alla fall av barnen.

 Snöröjarna i den här stan är verkligen effektiva. Eftersom arbetet sker nattetid, så är allt tillrättalagt och så att säga färdigstädat till folk som ska ta sig till sina jobb. Visst - det klagas högljutt från vissa villakvarter, som kanske får vänta ett tag. Gnälls lite över det ibland. Men de kan så gott som alltid ta lokaltrafiken, som är effektiv och turtät.*)

Nu blev inte dagens promenad av de längre slaget. Dels har jag vandrat till vårdcentralen för en rutinkoll inför ett uppföljningsmöte med läkare angående den ablation jag genomgick för snart ett halvår sedan. 

Dels har jag en liten släng av "hälsporre", som uppstod i torsdags, men har blivit bättre över helgen. Men den ger sig tillkänna i vissa lägen. 

Det gäller att vila bort den, vilket jag är rätt bra på.

Mitträcke behövs inte. Trafiken i motsatt riktning syns överhuvudtaget inte.

*****

*)
Kollektivtrafikbarometern, som utförs varje år av Svenska Lokaltrafikföreningen, ansåg 88 % av resenärerna och 78 % av allmänheten att de var nöjda med hur LLT sköter kollektivtrafiken i Luleå, vilket är det bästa resultatet i landet.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Aj! Hälsporre kan vara jobbigare än vad man kanske tror.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag vet inte om det är hälsporre, egentligen. Det var därför jag "....."-ade ordet i inlägget. Det uppstod i torsdags och är i stort sett över idag, måndag. Hälsporre är nog mera ihärdig, har jag en känsla av.