fredag, februari 25, 2022

När jag satte ut ...

.. vimpeln från den öfre balconen, tänkte jag att den får gälla för Ukraina också.


*****

6 kommentarer:

Monica sa...

Fin tanke, i allt det totalt ofattbara. I lördags läste och lyssnade jag på allt som gick och gjorde en sammanställning. Det såg mörkt ut även om hoppet alltid finns, lite då och då kom tanken att det kan finnas en strimma av förnuft och godhet men trodde det skulle bli så här. Blev helt slut. All maktlöshet mot all ondska.

Torsdagnatt vaknade jag prick kl 4, tog telefonen och såg. Läste och följde med i fem timmar, borde äta frukost tänkte jag men äsch en så världslig sak ...

Det är så oerhört grymt allt. Och skrämmande. Hurär det då inte för människorna där? Finns inga ord för hur detta kan ske mitt ibland oss.

Låt vimpeln vaja.

Bert Bodin sa...

@ Monica

De där intrycken är vi många som delar.

Elisabet. sa...

Såg en likadan vimpel i Steninge och tänkte att det kunde ju handla om Ukraina lika gärna. Har mått sååå dåligt psykiskt av eländet hos de arma människorna som nu ska jagas likt råttor av Putins gäng. Undrar om alla ryska militärer verkligen tror på detta. Så hemskt om man iNTE gör det och tvingas lyda order.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag fantiserade i morse om myteri. En försvarsmakt som helt byter sida.

Hör att motståndet hos den ryska befolkningen ökar, enligt rapporter från flera nyhetsbyråer.

Elisabet. sa...

Önskar att din fantasi går i uppfyllelse! Tänker om det är sant det där att ryska soldater fått itutat sig att dom skulle på ÖVNING och så möts dom av nånting helt annat. Vilken chock!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Man kan ju få drömma.