torsdag, mars 03, 2022

Blårosa ...

.. skymning vid stugan i skogen vid havet, dit vi drog iväg under eftermiddagen. Det blir vårt hem ett par dagar framåt, med hopp om att lättare kunna skingra tankarna om världsläget. Inte glömma, bara kanske få andra tankar. 

Vi får se.

*****

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har inten stuga att ta min tillflykt till, så jag läser.
Åsa Larssons senaste,
Alex Shulmans "Överlevarna"
Men också gamla favoriter som Frank McCourts "Angelas Ashes"
och ett antal böcker från Alaska/Yukon/NWT som kanske inte är kända i Sverige. Även om den del av dem berättar hemska historier - men de ger mig ändå en viss tröst och hjälper mig att somna.

Elisabet. sa...

Ååå, Frank McCourt .., min absoluta favorit, jämte Torgny Lindgren!

Bert Bodin sa...

@ Blyger

@ Elisabet

Frank McCourt har jag ingen erfarenhet av. Är hans verk något för mig?

Elisabet. sa...

Bert: ingen aning. Jag läste dem för säkert tjugo år sedan; han kom igång sent, men jag tyckte sååå mycket om dem. Den här "Ängeln på sjunde trappsteget" var den jag började med Handlar om Irland och hur det var att växa upp i Limericks slumområden på 30- och 40-talen. "Som den äldste bland syskonen får Frank bära ett tungt ansvar, men tack vare ett gott läshuvud, stor fantasifullhet och en oerhörd överlevnadsförmåga lyckas han ta sig upp ur miskären och så småningom bryta sig loss".



Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, jösses! Visst har jag läst om ängeln på sjunde trappsteget. Författarnamnet kopplade jag däremot inte ihop med de boken.