torsdag, mars 31, 2022

Hur gör jag nu?

Idag ställdes jag inför ett fullbordat faktum. Jag har väl förstås någonstans i den bakre delen av hjärnan haft en tanke på att det kunde hända.

Min frisör gjorde slut. Efter 45, eller kanske 47 år.  Hon vill dra sig tillbaka. Hon kommer inte att bli sysslolös; engagerad i företagarorganisationer/-förbund på både lokal- och riksnivå blir det en del jobb, ändå.

Så vad gör jag nu? Blir det hejdlöst långhårigt som om 6-7 år får tas hand om i "Gör om mig" i SVT:s Go'kväll. Det vore kanske intressant, men insatsen är för stor.

Det blir till att börja botanisera. Det finns gott om dem i stan.

Önska mig lycka till!

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Kanske har jag fördomar, men tänker ändå att det inte kan vara så svårt när man är man och korthårig? Är det så stor skillnad på herrfrisörers klippkunskaper?d
Lycka till!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ju mindre hår, desto mer "finsnickeri".

Det är logiskt.

😏

Gunnel sa...

Samma här! Det är min tredje "frissa" som gått i pension. Har klippt mig själv under pandemin, men nu behöver jag ett proffs.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Tror jag det - att du har svårt att få frisörhjälp. Så många som du förbrukat.

Men nog är det skönt att få en stadig, som vet hur man vill ha det. Men de får gärna ha en egen idé också.

Monica sa...

Du får kolla upp noga och höra dig för med andra och kolla deras frisyrer.

Klippt mig själv ofta för tycker att det är si och så med många frisörer men först nu efter alla år, på rekommendation av kära dotter fick jag den bästa i mitt liv. Vilken skillnad det kan vara, både i proffsighet och trevlighet. Hoppas hon stannar länge.

Maken har jag klippt under pandemin och elegant om jag får säga det själv men sen gick han både till dam, som sa att hon var proffs på herr och en herre, ganska fult klippte båda. Lite kantigt och på morgnarna är det som två hyllor på sidorna:-), märkligt när det är två olika som klippt och med lång erfarenhet. Jag fick håret att falla in snyggt men blir väldigt dyr vid nästa klipp;-)

Så än mer känsligt med ert hår som kanske tunnats ut lite under tidens gång.

På mitt syns inte lite felklipp som har långt och tjockt men jag vill ha det perfekt.

Lycka till och kolla noga hur de ser ut som kommer ut från salongerna:-).

Bert Bodin sa...

@ Monica

Tack för tips.
Kameraövervakning fixad utnför alla salonger.

Monica sa...

👍😅📷📸