Börja med att rosta pumpafrön i torr panna. Blanda sedan med sweet chilisås.
Bryn salamin så den blir knaprig.
Torskryggen bryns först på båda sidor och läggs sedan i ugnsform. Lite salt och rosepeppar på. Lägg på salamiskivorna och bred sedan pumpakärnblandningen över.
Halvera en rödlök. Bred smör på och krydda med timjan. Lägg i ugnsformen.
In i ugnen på 200 grader.
Koka mandelpotatis tills skalet spricker. Krossa den och rör i kryddor, salt, smör och crème fraiche med fetaost och torkade tomater. (Färdig produkt från Norrmejerier.) Skär också paprika i fina strimlor och blanda i stompet.
Det krusidullas inte alls för mycket...Jag tycker Bert verkar väldigt duktig,på det här med matlagning! Även att ta tillvara rester..Vi äter även med ÖGONEN...En eloge även till hans partner..(((Som en parentes, vill jag inte hoppa över honom ifall han också deltar i matlagningen,kanske aldrig, ibland eller ofta))...Jag tar aldrig för givet att bara en i hushållet lagar mat..Här hemma delar vi,IBLAND han,OFTAST jag...Hahahah...
Dessutom väldigt snygg uppläggning.
SvaraRadera@ Gunnel
SvaraRaderaMan är ju estetiker. 😇
Å jisses så gott det låter! Precis i min smak.
SvaraRaderaFinns det något recept att tillgå?
@ Turtlan
RaderaDet är alltså en improviserad rätt.
Börja med att rosta pumpafrön i torr panna.
Blanda sedan med sweet chilisås.
Bryn salamin så den blir knaprig.
Torskryggen bryns först på båda sidor och läggs sedan i ugnsform. Lite salt och rosepeppar på.
Lägg på salamiskivorna och bred sedan pumpakärnblandningen över.
Halvera en rödlök. Bred smör på och krydda med timjan. Lägg i ugnsformen.
In i ugnen på 200 grader.
Koka mandelpotatis tills skalet spricker. Krossa den och rör i kryddor, salt, smör och crème fraiche med fetaost och torkade tomater. (Färdig produkt från Norrmejerier.) Skär också paprika i fina strimlor och blanda i stompet.
Servera när fisken är klar. Tar ca en kvart.
Lycka till!
Och jag tycker att det krusidullas alldeles för mycket med maten ,-).
SvaraRadera@ Elisabet
RaderaJa, vi har ju lite bordsskick. Det ska vara snyggt. 🧐
Det krusidullas inte alls för mycket...Jag tycker Bert verkar väldigt duktig,på det här med matlagning! Även att ta tillvara rester..Vi äter även med ÖGONEN...En eloge även till hans partner..(((Som en parentes, vill jag inte hoppa över honom ifall han också deltar i matlagningen,kanske aldrig, ibland eller ofta))...Jag tar aldrig för givet att bara en i hushållet lagar mat..Här hemma delar vi,IBLAND han,OFTAST jag...Hahahah...
SvaraRaderaGlömde,,,,Dj**la snyggt upplägg!!
SvaraRadera