lördag, april 02, 2022

Jag blir ju tvungen ...

.. att kolla att allt står rätt till med vintern. Det är ju inte påsk än, och nog vill man ha lite snö till påsk också, även om den är rätt sen i år. Men det hör liksom till, att man ska kunna sitta och lapa sol i någon snöig sluttning. Kanske åka lite skidor på skare. Tids nog försvinner snön som en blixt. Det höll den på att göra redan i mitten av mars, då vi hade alldeles sjukligt många plusgrader dag efter dag efter dag.

Men det såg lugnt ut, när jag passerade Södra hamn. Folk vandrade på isen. Eller åkte skridskor. Sparkåkare syntes också. De finns ju att låna. Bara att hämta vid de sparkeringar som finns lite här och där. Mycket uppskattat. 

Det är härligt med våra fem årstider. Tycker synd om dig som bor i södra delen av landet som inte ens har fått vinter. Hösten blev till vår. Bara tre årstider är väl också ett illavarslande tecken. 

Nej - det står inte "69JUJ" på skylten. Det står "Luleå"

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej Bert, du behöver inte lägga krut på att tycka synd om oss i söder. Ofta har vi ju själva valt att flytta - och många av oss blev kvar -. Jag älskar detta att vintern inte är evighetslång och att slippa slänga ut snö på asfalten för att den ska smälta någon gång .., och minns breven från min syster som då lämnat Luleå för Lund och som berättade om kaffe ute bland grönskande buskar och alla vitsippor och allt annat som jag saknade. Då hade vi meterhöga snödrivor hemma.(Vi hade visserligen skogsstjärnor i slänten ner mot sjön .., dom var fina!). Jag tycker att det är underbart vackert hemma med vinter, men är sååå glad att bo här nere i södens nejder.

Anta Snaque sa...

Haha, skojsigt med 69JUJ! :D Å:ets prick försvann så lämpligt mot den mörka bakgrunden.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men jag trodde du gillade fyra årstider.

Bert Bodin sa...

@ anta snaque

Det bara blev så. Inte min förtjänst. Men kul, som sagt.