fredag, april 22, 2022

Som jag ofta framhållit.

Religion förblindar. Tur att man kan tänka själv, utan någon förhistorisk bruksanvisning.

Vad är det för samhälle vi får om hon kommer till makten.


*****

20 kommentarer:

Monica sa...

Nu var det så att polisen sköt skarpt i Norrköping så tyvärr är det lite svajigt i kåren och inte enhetligt. De hade inte lyssnat på Ebba utan sig själva, tre blev skadade varav en fick opereras.
Och om de var ligister eller oskyldiga pensionärer som blev skjutna förtäljer inte historien.

Nu förbjuds gossen från Danmark idag att bränna men vårt land har stora problem med alla dem som nästlar sig in i alla våra samhälleliga funktioner och tyvärr drabbas alla och även de "egna" blir hotade av de där som vill "ta över som de säger" och anser att även deras landsmän är orena.

Ja du kan följa hur unga pojkar nyligen drabbades i Afghanistan som inte var av den sort vi har mängder av i hela Europa och inte minst här.

Och om du hade varit på en jättearbetsplats hade du fått höra många gånger hur de ska ta över, spelar ingen roll hur högutbildade de är. Lågutbildade har jag aldrig mött. Och undvikit politik men de är väldigt tydliga med vad de vill. Men det tragiska är att alla blir beskyllda, fast många anpassar sig, välutbildade, aktiva i arbeten, fina barn som sköter skolan så bra men ändå håller på sin fastemånad. Men så finns mängden kriminella och där är Sverige sanslöst naivt.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Men Ebba ..... ? Näe, aldrig. Hemsk människa. Hemsk ideologi.

Elisabet. sa...

Jag är vettskrämd över var detta ska sluta? Det totala raseri som man såg från upploppen, gör mig matt inombords. Och tv-kanaler utifrån som berättar om hur vi i Sverige uppmanar till koranbränning .., man blir ju alldeles kall. Arma poliser. Arma alla som fick sina bilar uppeldade.

Anonym sa...

Herr Paludan har sökt tillstånd för ännu en sammankomst här i Sverige..I Borås nästa fredag...No vettja han får de`...Många tänker nog som Ebba,men grejen verkar vara att hon är KRIST demokrat...Tankarna far...Jag ids inte googla hur många krig i historien som startat p g a religion...Sen förhistorisk tid...Och jag är dessutom övertygad om att min religion,är utomjordisk...Alla "gudar" folk tror på tror jag är densamma...Var kommer vi ifrån? Och var kommer alla olika djur ifrån? Har vi alla kommit från någon slemblobba i havet? Skulle inte tro det...Det är tragiskt,oavsett vad vi tror på,att det ska bli,såna sammanstötningar...Kan vi inte sitta på våra kammare och var och en är salig på sin tro...Men i övrigt håller jag med Monicas kommentar,framförallt sista meningen..

Thalassa sa...

Håller med till hundra procent. Hon - eller hennes åsikter - är fullständigt horribla och skrämmande!

Monica sa...

Många politiker uttalar sig, den lille mannen Morgan tar i: "gå hem" räcker att säga, kanske från en balkong ... Och rikspolischefen håller anförande men ingen har några konkreta förslag.

Och visst går det att sätta sig in i situationen att gå till jobbet säg som frisör, i blomsterhandel, mataffär och sen
komma hem med hjärnskador, brutna händer, glasbitar i ögonen, i mun och näsa, som ska opereras ut med varierande resultat förutom blåslagen av 50 stenar i olika storlekar som drabbade en polis medan äldre män med käppar och pinnar anvisade var attackerna skulle sättas in av de anfallande. Ja alldeles normalt numera i Sverige eller inte?

Allmycke sa...

Tänker försöka lyssna till intervjun med hon Ebba under hundpromenaden senare idag. Det borde ge mig "eld i benen" vilket Covid har tagit bort till viss del.
För övrigt håller jag med dig Bert,hennes s.k-KRIST demokrati gör mer för att skrämma väljare ännu längre till höger än att bevisa någon form av kristen etik.

Allmycke sa...

Jag tänker försöka lyssna till intervjun med hon Ebba under min promenad med hunden mitt på dan idag. Covid har lagt sordin på min ork att gå i rask takt - jag räknar med att lyssna till henne borde ge mig "eld i benen"
För övrigt håller jag med dig Bert - hon låter inte riktigt vidräknelig.

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

"Vidräknelig". Bra ord och helt klart hennes diagnos.

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Det hycklas mycket i kretsar som gärna döljer det under religion. Förstår inte hur utveckling kan ha förbigått dem. Det måste handla om s.k. förträngning.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Jepp!

Monica sa...

Vet inte hur mycket du Bert följer med i samhället och tar del av alla olika media som finns men du kanske vet att i Jönköping uteblev kravallerna?
Inte en enda skadades, inga stenar for mot hjälmar, inga bilar brann. Mycket intressant enligt polisen för det var exakt samma ledningscentral där som i Linköping och Norrköping men skillnad på folkets agerande som bor där.

Dels kyrkoherden som ringde i kyrkklockorna, det blir han åtalad för, ajabaja, tio minuter överröstade det dansk-svensken.
Som sen upptog sitt mål och syfte igen, höll tal och brände det han tänkt i det mycket invandrartäta området och det mörknade hos en del av dem. Men, där gick kyrkor, fritidsledare, poliser, kloka, modiga invånare in och pratade med blivande ligister, mötte dem, lyssnade, visade respekt och allt avtog och kyrkoherden sa att här respekteras alla oavsett vilken tro man har och lyfte fram demokratin som råder ännu i vårt land och polisledningen framhöll så viktig demokrati och yttrandefrihet är, vi ser motsatsen i landet borta i öst sa de.

Tänk att det kan vara så olika och bli så bra när klokheten och respekten och dialogen finns.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Jag hörde om det där. Men det är ju inte det som diskuteras i mitt inlägg, ovan.

Eller menar du att jag ska godta religionen som lösning grundat på ett gott exempel. Även om det vore så förkastar jag KD med företrädare.

Monica sa...

Jo de diskuteras om att skjuta skarpt lite förfluget av den partiledaren och det var väl det du reagerade mot? Men det kan finnas humanare alternativ och sååå kloka. Hinner knappt skriva min kommentar där ovan förrän Danmark går ut med de råden, precis så gör de och får slagskämparna att äta tårta också för det las till:-).

Dansk-svensken ger då upp sitt halva land och åker till sin nästa halva istället för här går det att skapa upplopp och galenskap. Och här VET vi ju bäst om allt!

Men vi har ju ministern förstås, han får testa att åka landet runt stående på en traktorskopa och ropa: gå hem!

Gunnel sa...

"Förhistorisk bruksanvisning." Det är sådana fyndigheter jag tar till mig och sparar i min översta skrivbordslåda.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Varsågod! Fritt att använda. 😉

Bert Bodin sa...

@ Monica

Förvånar mig att vi inte har ex.vis vattenkanoner. Kan man inte hyra in brandkåren? 😏

Monet sa...

Med risk att bli tjatig kring att ha ett ”utomsvenskt perspektiv” på den här sortens händelser (och många gånger bli häcklad för det), vill jag ändå göra jämförelsen med andra europeiska länder och hur man hanterar den här sortens kravaller. I mitt tidigare hemland Frankrike har man verkligen inte varit utan terrorattacker eller kravaller av liknande slag som det vi nu sett i Sverige. Men där är polisen organiserad, utrustad, leds och är övad på ett helt annat sätt än här.

Någon kanske minns de fruktansvärda attackerna mot tidningen Charlie Hebdo i Paris (med samma islamofobiska ursprung) och efterföljande fruktansvärda kravaller. Med ett stort antal döda poliser bl a.

Under senare år har de sk Gula Västarna i demokratins och yttrandefrihetens namn orsakat enorma upplopp, förstörelse och kravaller inne på Parisgator med brända bilar, sönderslagna affärer och restauranger där det i efterhand sett ut som i Marioupol. Inte bara i huvudstaden utan i många andra storstäder dessutom. Precis som i Sverige drar den här sortens agerande till sig mer eller mindre organiserade brottslingar vars enda syfte är att slå sönder samhällstrukturer och visa sitt hat mot den demokratiska upprätthållande ordningen, läs polis,brandkår, ambulans, sjukhus.

Jag har nog till skillnad från många som kommenterar här i tid och otid sett mina dagliga franska nyheter fyllda av dessa fruktansvärda kravallscener och i efterförloppet också sett de unga polisänkorna med sina små barn stå på Elyséepalatsets innergård och delta i de högtidliga kistceremonierna, ledda av presidenten, som bestås varje fransk polis som stupar i tjänsten.

Och det gör de bokstavligen. De gör inga reträtter utan står kvar i frontlinjen. De är utrustade - och agerar - som elitsoldater och ser ut som de värsta NInjafigurer man kan tänka sig. Svartklädda med hjälmar, visir, skyddsdräkter, batonger och ordentliga sköldar.
Och använder vattenkanoner med stor framgång, gummikulor, pepparspray och verkanseld där det behövs. Brandkåren släcker blixtsnabbt de övertända bilarna (aldrig några polisbilar), affärerna och bildäcken och man griper hundratals unga män som lastas in i bussar, förs iväg till polistationerna och senare ställs inför rätta med långa straff.

På nolltid sopas sen gatorna upp, caféerna fylls nästa dag framför de plywoodspikade fönstren och människor återtar sitt vardagsliv. Och yttranden som från Ebba Bush kommer från alla politiska håll och ingen förfasar sig över det eller tycker att man är en sämre människa för att man vill se en annan ordning.

I Sverige säger polisen själv att detta varit ett misslyckande. Inte från de poliser som stod i främsta ledet och försökte, med risk för egna liv och svåra skador, göra sitt jobb. Utan från en ledning som inte förstått och/eller vågat/velat konfrontera mera än man gjorde. Men man fallerade att uppfylla sitt samhällsansvar, det att skydda oss medborgare från den här typen av övergrepp och våldsverkan och det får bara inte ske. Brist på insikt, ledarskap, resurser och träning verkar vara det man nu tar till sig. Bra så. Vad Ebba säger eller tycker och om Morgan ska avgå är marginellt i sammanhanget enligt min åsikt. Som jag hoppas kan få stå för sig utan att tillvitas märkliga åsikter om att jag skulle vara oförskämd mot blogginnehavaren eller någon annan kommentator. För vi har väl ändå yttrandefrihet i det här landet?

Bert Bodin sa...

@ Monet

Jag är en person som anser att våld föder våld. Därmed inte sagt att polisen ska ge upp. Men att skjuta skarpt, skapa ett slags inbördeskrig, tycker jag är att dra det alldeles för långt. Och att en sådan "begäran" kommer från en förmodat kristen och religiös person och rörelse, tycker jag går långt utanför etiska normer. Men de bygger väl sin etik på den gamla bruksanvisningen Bibeln, förstår jag.

Därmed drar jag ett streck över denna debatt.

Anonym sa...

Med all respekt, men ni sitter och försvarar stenkastarnas rättigheter att försöka dräpa poliser.
Tvi fan.