lördag, januari 21, 2023

Lättja ...

.. blir lördagsmottot. Förutom vacker promenad och lite snöskottning. Själv är jag försörjningsledig idag. Kan bara fortsätta att ta det lugnt. 

Så lugnt man nu kan. Jag bllir oerhört bekymrad över den gängoffensiv som tar sig uttryck i skjutningar och sprängningar i Stockholm med omgivningar. Låt oss hoppas att det lugnar sig och att knarkarna kan ta sitt ansvar. Här gäller det bland annat "finknarkarna" på innekrogarna i stan. De håller handeln igång och borde tänka till mer än en gång på vad de sysslar med. 

Den där dansken Paludan kan vi också önska att han kastas över Öresund till sitt hemland. Jo, jag vet att vi har åsiktsfrihet och får tycka vad vi vill här i Sverige, vilket vi bör vara stolta över. Men något så meningslöst som den här danske högerpajasen håller på med ... nä!

Ljuset kommer. Förhoppningsvis i alla sammanhang.
*****

8 kommentarer:

Monet sa...

”Finknarknarna i innerstan” (utgår från att du menar Stockholm) har också sin motsvarighet norröver. En av de som anses som ledande i de här nu intensiva och för oss i stockholmsområdet fruktansvärda skjutningarna är en 24-åring som har Sundsvall som sitt revir. Knarkhandeln sprider sig också norröver är de flesta överens om och det beror inte i första på snortande Djursholmare som Löfvén trodde.

Bert Bodin sa...

@ Monet

Men utan tvekan bidrar alla brukare till sakernas tillstånd.

Monet sa...

Självklart. Men enligt alla förståsigpåare är det här en betydligt mera sammansatt och komplicerad situation där inte bara knarkhandel utan också hämndaktioner, kränkningar, förändringar i maktstrukturer och ledare som befinner sig utomlands styr vad som ska hända. Bara det senaste dygnet här i stockholmsområdet är det nu skjutningar flera gånger per dygn, senast för någon timme sen. Man kan knappt andas inför detta….och vi är ändå vana vid terrorattackernas Frankrike. Helt ofattbart är det!

Monica sa...

En 24-åring som med sin makt går över polisers och myndigheters förstånd, och politikers förstås. Har hela Sundsvalls områden i sina händer och det sträcker sig förmodligen långt norrut därifrån. Fått konkurrens söderifrån och har som mål att utplåna allt vägen ned och tar Stockholm först.
Och utvisa finns knappt på kartan i Sverige, det kan ju vara "farligt" i deras land. Däremot utvisas utomordentligt begåvade unga med toppbetyg i examina, det är inte farligt i deras land ... Och det har precis framkommit hur personer haft tjänst på Migrationsverket och avgjort människors liv och framtid, de haft noll utbildning, endast falska betyg och intyg och fått tjänsten på Migrationsverket.
Inte nog med det, de gått vidare till socialkontor och bestämt barns öden där med noll timmar i utbildning, aldrig satt sin fot på någon socionomutbildning men fick tjänst som det. Noll koll på tidigare anställningar som gett dem sparken när falska betyg uppenbarade.

Och på det läser jag om barnamord i Luleå, hjälp vad många fler brott som berättas om då. Sen lika, barnamord i Skellefteå, hjälp vad mycket hemskheter mer. Alltifrån styckmord till skjutningar. Sen Boden och den arma kvinnan under torgjulgranen, fler rubriker, död och mord.
Tänker, neeej där i Norrland skulle man verkligen inte våga bo. Men så blir det av att läsa tidningar, höra media. Det finns annat också men det är sådant som lyfts fram.

Paludan har svensk far, som är svensk journalist och författare och Paludan själv har svenskt medborgarskap som påpekas ofta men det danska fastnat hos folk. Han gör som andra svenskar här fritt men ur säkerhetssynpunkt kunde polis stoppa detta nära boenden. Och där mycket folk är i rörelse.
Annars med dockan. Reinfeldt avbildades exakt i storlek, kropp och kläder och utseende och brändes på bål i Pakistan år 2017. Hörde aldrig något upprört om det från svenskt håll.

Monica sa...

Uppenbarades ... Och 2007 var årtalet

Monica sa...

Och stockholmare är så otroligt smarta så de går inte till sådant, finns inget intresse av att se galenskap av Paludan så det är bara några poliser där som måste jobba och så journalister förstås men de fick inget att skriva om.

Gunnel sa...

Men trots att vi tvingas stå ut med Paludan och hans tokerier är det ändå positivt att vi får se solen kika fram bland tallarna.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Man får ta vara på ljusglimtarna.