onsdag, januari 04, 2023

Vad tycker jag

Har nu kommit mot slutet i boken om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Smirnoffs Milleniumalster. Men jag måste säga att jag nästan varit på väg att ge upp. Tyckte det var rörigt, att det inte handlade om någonting. När blir det spännande. 

Nu, mot slutet, börjar det bli annorlunda och rentav kusligt. Men det är fortfarande en del bekymmer med kontinuiteten, tycker jag. Framförallt de där styckena i kursiv stil, som jag inte riktigt begriper anledningen till. 

Men nu fortsätter jag med de resterande 70 sidorna. Då får vi se vad jag tycker.

Hm!?

*****

12 kommentarer:

Babsan sa...

Gav upp efter 60 sidor ….så jobbig bok.Synd för,jag har tyckt om hennes tidigare böcker.Läser nu Keplers senaste .Aldrig läst så grotesk bok men måste läsa till slut för,att se hur det slutar.Nu är det många böcker laddade på läsplattan svårt att välja

Gunnel sa...

Jag hoppar nog över den. Gillade inte den enda bok jag lyssnat till av Smirnoff. Gillade inte heller Stieg Larssons våldsamma Lisbet Salander.

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Lite jobbig från början, tyckte även jag. Jag förstod inte alls vart det skulle leda.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Då gör du nog rätt.

Åsa sa...

Verkar som vi är många som läser samma böcker härinne, jag är i slutet på Keplers bok Spindelmannen, och den är ju som Babsan skriver groteskt men det tycker jag att de flesta av Keplers böcker är, de har ju en speciell stil,sen ligger Smirnoffs bok och väntar på Biblioteket, jag har läst hennes tidigare om Jana och det ska bli lite spännande att se hur hon tar sig an detta, som utflyttad norrbottning och Älvsbybo så blir det extra intressant då jag förstår att handlingen utspelar sig i de trakterna..

ELIZA sa...

Kepler..Läst några böcker av dom...Creepy...Läste nån artikel om dom,för några år sedan.Dom var tvungen byta bostad,för frugan blev så rädd där dom bodde,och hade skrivit boken där...Hon började väl se spöken på ljusan dag...Va hemskt...

Bert Bodin sa...

@Åsa

Stämmer. Handlingen utspelar sig i ett fiktivt samhälle, Gasskas. Verkar ligga mellan Harads och Jokkmokk.

Bert Bodin sa...

@ELIZA

Kepler har jag tröttnat lite på.

ELIZA sa...

PS:Kan tipsa om en blogg..Tofflan...Dääär får man verkligen tips om böcker.Kolla hennes bokhyllor...På Insta heter hon Tofflisen.

Åsa sa...

Även Liza Marklunds två senaste böcker utspelar sig i trakterna kring Älvsbyn, fiktiva Stenträsk, det borde väl vara Vidsel då det ligger ca 3 mil uppströms piteälven i boken, även robotbasen nämns,.

Anonym sa...

Jag har också ca 70 sidor kvar. Egentligen gillar jag inte böcker där det finns så mycket våld och ondska, men jag ska läsa ut den idag. I alla fal är den lättläst och har korta kapitel och det är ju bra. ellem

Bert Bodin sa...

Ellem

Dom gifter sig och lever lyckliga i alla sina dar. 😇