lördag, januari 28, 2023

Lördagsstiltje

Nä - det blev inget särskilt denna dag. Den flöt iväg i lagom takt. Låååång frukost. Lagom promenad, mest i själva centrum eftersom detta märkliga väder ställer till det så till den milda grad att knappt så kallade Ice-bugs, dvs dubbade skor, är tillräckligt för trygg vandring.

Men ibland är det skönt att bara låta tiden flyta fram i sin egen takt. Man hejar på någon bekant på stan, eller pratar med två granntanter nere i "lobbyn", där de sitter och filosoferar tillsammans. 

Jag gör en god middag. Baconkrispig torsk. Tyvärr köpte vi fel vin. Meningen var en Riesling - Gustave Lorentz Réserve. När vi drack vinet kände jag inte riktigt igen smaken. Kunde snart konstatera, trots att flaskorna ser exakt lika ut, så hade vi köpt Gustave Lorentz Réserve Gewürztraminer. Inte undra på att jag blev fundersam.

Till efterrätt blir det avocadoglass med varma hjortron. 

Det blev gott, som helhet.

Från promenaden. I Luleås äldsta stadspark - Hermelinsparken, har en uggla flyttat in i ett litet pumphus. Där sitter den och tittar på oss som går förbi. (Eller är det en gubbe?)

*****


2 kommentarer:

Monica sa...

Hur gör du din avokadoglass? Hade ett bra recept men tappat bort, den glassen gick hem. Nu när jag kollar är det allt ifrån spenat och mynta i och mycket annat, det minns jag att det inte var i min. Folk trodde nästan att det var "normal" glass. Och så nyttigt det är!

Bert Bodin sa...

@Monica

Jag googlade bara, och fick många förslag på olika varianter. Jag gjorde denna till nyårsaftonens middag, så jag kommer faktiskt inte ihåg vilken modell jag fastnade för.