tisdag, januari 03, 2023

Vardag ...

.. igen, eller nästan i varje fall. Det är ju en helg runt hörnet. Trettonhelgen. Storhelg för många i andra kulturer. En extrahelg för oss. 

Men lite tillbaka till ordningen har det i alla fall blivit. Nyårsgästen åkte hem till Stockholm igår. Övriga gäster från trakten gick ju hem i tidig nyårsdag. Jösses - det var länge sedan jag gick till sängs vid tretiden på morgonen. Men det funkade det också. 

Nyårsaftonen var väldigt trevlig. God mat. Det var ju jag som lagade den. Gästerna stod för välkomstchampagnen. Fin sort. Sedan blev det i stort sett samma meny som när vi hade middagsgäster i november, men inte i alla detaljer. Varma hjortron ledsagade desserten denna gång. Och några lingon fick efterträda tranbären i förrätten. Vinerna var också annorlunda. Men allt gick åt.

Men nu är det alltså någon sorts vardag. Går iväg till Coop och handlar veckans specialerbjudanden. Det var fyra artiklar som vi saknade hemma och som vi ofta använder, som erbjöds. Tjänade över 40 kronor på 180-kronorsinköpet, så det blev bara 140:-. Man måste vara om sig och kring sig.

Folk uppträdde naturligt, dvs. inget mellandagsreamönster kunde skönjas i beteendet. Stan skottade snö från taken. Praktiskt att skicka upp en traktor, som skottar ner snön till en annan. Snabbt och effektivt. 

Ja, så är det. Halvvardag. Nästa vecka blir allt normalt igen. Go'kväll på TV och ärtsoppa på torsdag. Förmodligen. Det är också rätt trivsamt.


*****

2 kommentarer:

Babsan sa...

Längtar till nästa vecka🤭

Bert Bodin sa...

@Babsan

Jaså - du är så'n du! 😊