Fredag kväll betyder svalka. Det är bara 12 grader i stugan, när vi kommer ut. Ännu har vi inte slagit igång grundvärmen för vintersäsongen, mer än golvvärmen i badrum och i hall.
Brasa, tända lyktor och ljus, sprider värme rent mentalt. När sedan spisen börjar användas, är snart komforten fullkomlig.
Det blir snabbmarinerad, färsk torsk. Halstrad i het panna. Serverad på spenatbädd och omgiven av hemgjord sparrisvinaigrett och kokt, grön sparris.
Till fisken drack vi en höjdare. Krispig, grön australiensare. Yalumba. The Y series Riesling. Pris 87:-.
Kaffe och mörk choklad.
Lördagens middag blev en saftig, senapsfylld kycklingfile, med färsk spenat, örtsås och bulgur, till vilken det dracks in prisvärd bulgar. Sträv, bärig med lång eftersmak. Maglet (Logodaj). Pris endast 54:-.
Desserten blev hembakt lingonkaka med turkisk youghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.