torsdag, december 29, 2005

Till sist kom Molly

Efter många om och men, med sex timmars försening kom så Molly på besök. Lite moloken efter en lång tågresa där Connexpersonalen försökte göra allt i sin makt för att hålla passagerarna på gott humör.

Men nog märks det att planeringen brister. Förseningen var ju inte Connex fel. Banverket har stor del i det hela. Men Connex borde vara vana.


Eftersom tåget från Stockholm igår kväll skulle sättas ihop av det tåg som kom norrifrån och som hade fastnat i sex timmar, borde Connex ha kunnat lista ut att förseningen skulle bli sex timmar ut från Stockholm. Då hade man kunnat informera passagerarna om ny avgångstid, och därmed låta dem ta ställning till om de ville åka hem, eller någon annanstans för att invänta.

Nu fick alla stanna kvar på Centralen och vara osäkra, eftersom tågbolaget istället valde att skjuta upp avgångstiden i 10 - 20 minutersintervaller timme efter timme.

Ojuste mot passagerarna och ojuste mot personalen, som inte blev informerade ett dugg. Information, som är så enkelt, bara man vill.

Dåligt betyg till ansvariga chefer på Connex! De verkar inte våga ta initiativ.

Inga kommentarer: