Äter pitepalt till lunch. Gott, även om den inte är hemtillverkad. Det finns faktiskt god palt i affären här i norr.
Lite föraktad är den väl av vissa.
Men då tänkte jag ...
Potatis och mjöl blandas till en smet, fylls med gott fläsk och kokas: Palt.
Potatis och mjöl blandas till en smet. Det är allt. Kokas: Gnocchi.
Palt kan alltså betraktas som norrbottensgnocchi.
Nu blev det finmat, va?
6 kommentarer:
Åååhhhh....Pitepalt...min svärmor gjorde världens bästa....nu blev jag så sugen. Tyvärr finns det ingen anständig palt i affären här...eller palt överhuvudtaget. Som tur är kan maken koka.
@Ruta Ett.
Jamen, då får du ju hemlagad pitegnocchi. Exklusivt på min ära.
Dags att koka palt, ser jag.
@Elisabet.
Det blir säkert uppskattat.
Duär rolig du Bert😂😂
@Babsan.
Jo. Jag vet. 😎
Skicka en kommentar