Eget påhitt, förstås.
Du behöver
- En spis
- En stekpanna
- En ugnsform
- En matberedare
- Färsk vitkål
- Morötter
- Lax
- Pasta
- Chèvre (Krav på att du kan uttala det.)
- Kryddor
Fräs i smör, utan att bryna, sprinkla med lite balsamvinäger och lägg över fräset i en ugnsfast form. Salta. En liten (halv tesked) mängd socker strös på.
Tärna laxen i lagom stora bitar och bryn dem. Krydda med citronpeppar och salt. Ta av från värmen, så att laxen inte blir torr.
Koka pastan.
Häll pastan över vitkål- och morotsfräset. Lägg laxbitarna ovanpå tillsammans med chèvre som du fördelar i små bitar. Krydda med basilika.
Gratinera hela rasket i 225 grader. Gärna i varmluftsugn med övervärme i 5-7 minuter.
Klart att servera. Lägg lite snygga babyspenatblad över som dekoration.
Ät!
*****
Mums! Dina recept är så tilltalande, måste prova något snart. Vi är så dåliga på att laga intressant mat!
SvaraRaderaLycka till!
Radera