torsdag, maj 30, 2019

Inte fick vi ...

.. göra det vi tänkt, när vi kom ut till Rånlandet med en skrälldus plantor av olika slag, som skulle planteras.

Istället märkte vi tryckfall i vattensystemet och anade läckage någonstans. Det fanns en misstanke. Vi lagade nämligen en koppling för en tid sedan. Och misstankarna stämde. Den kopplingen hade pajat igen. Vatten strömmade ut i en liten bäck ner mot havet på en av tomterna. Ingen fanns hemma i den, eller den närmaste grannen till den stugan, så ingen hade märkt av läckan. Vädret har inte lockat ut så många till området.

Vi fixade det hela, men fick sedan veta att någon känt till läckan sedan i tisdags, och glömt anmäla det. Otur. För nu visar det sig att pumpen tröttnat där nere i underjorden. Den verkar ha somnat in.
Tur att vi har egen anläggning att ta till. Raskt kopplar jag in den, som vi normalt bara använder vintertid.

Nu på kvällen har en del stugor fått invånare, och jag gick ut med ett meddelande till dem på vår facebooksida:

INGET VATTEN.
Det hjälpte inte fullt ut, att vi lagat en läcka. Vi har inte lyckats få upp trycket i systemet.

Vi får kanske anlita "specialist" under fredagen.

För dig som vill, finns vatten att hämta i trädgårdsslangen på vår norrgavel. Friskt, fint och radonfritt, och med ett jäkla tryck.
-----

Plantera får vi göra imorgon, om vi inte blåst bort. Det råder vintrig kuling.

*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja det var ju dålig stil av den som ”kände till”. Kunde ha besparat både jobb och pengar.

Det är ju det där när man delar saker med andra. Här har det regnat o varot kallt hela dagen. Inget badväder men poolen är varm. Upptäckte att pooltäcket var av. Ja några har badat. Helt ok göra det, vattnet är ju varmt. De där några har dragit bort pooltäcket men att lägga det tillbaka var tydligen inget de tänkte på.... Det gör jättemycket för värmeförlusten ha täcket på. Veckans poolansvariga har nog inte tänkt tanken att täcket var av (vi har varsin vecka när vi ska hålla koll på täcket mm) Så till slut tröttnade jag och gick ut o drog på det (tungt jobb själv)
På årsmötet tog vi bla upp vikten av dra på täcket när det är svalare ute även om man inte har poolvecka om man vill bada trots vädret. Tydligen har det inte gått in hos alla.... slutgnällt!

Bert Bodin sa...

Det där med sunt förnuft är inte spritt bland alla. Det är sant.

Turtlan sa...

Exakt. Här har det inte nått Hus nr 7.... (i brf:en finns 12 st hus, vi bor i nr 1)
Råkade se ett glatt badande barn på en bild tagen idag utlagd på instagram. (Barnet bor i hus 7...) Såklart inte barnets fel men lätt räkna ut vilka som badat idag. Hus nr 7 tycks bo i en annan galax för till de når aldrig föreningens information i olika frågor. -Oj det visste inte vi är ett vanligt svar.

.... undrar om jag börjat bli lite gummgrinig ibland....?

Bert Bodin sa...

Gummgrinig ...haha.

Jag tycker ibland att fler och fler lever i bubblor. Isolerade. Bakom skärmar och med stooora öronproppar/hörlurar. Ständigt.

Sedan råkar de "titta ut", och blir mäkta förvånade över tillvaron.