torsdag, maj 30, 2019

Överraskning

Vi var 14-15 personer som lyckades hålla hemligheten vid liv. Ända tills 60-åringen kom in på gården. Han visste överhuvudtaget ingenting. Det hade varit en del smusslande och planerande för att få allt att gå i lås. Födelsedagsbarnet hade under förespegling att det behövdes lite komplettering till solskyddsjalusierna i nya stugan, och att tillverkaren hade hört av sig och ville träffa honom för diskussion i "ateljen" gått med på att träffa honom efter kontorstid.

Den tillverkaren finns på andra sidan gatan från den villa, där festen skulle hållas. Vad var inte naturligare än att han efter mötet, som i verkligheten aldrig blev av (ingen öppnade dörren), blev övertalad att titta in till goda vännerna som bodde där.

Och där stod vi. Hela gänget. Det var Barbro. Det var Gunnar, Elisabet, Hamid. Det var Lena, Terje och många andra. En var med på direktlänk från Toronto (Tänk vad man kan göra nuförtiden!) och jag sprang runt och serverade cava.

En fantastisk buffé stod framdukad. Det var knytkalas. Det åts, diskuterades och skrattades. På givna uppehåll var vi tvungna att skifta plats kring bordet. Bara för att. Det ger nya infall och ännu flera berättelser.

Natten infann sig innan vi så småningom tackade för oss och tog en taxi hem genom försommarljuset.

Mingel och skratt.Jubilaren tar för sig först av alla. Som sig bör.

Kaffe avec, förstås.

*****

6 kommentarer:

Cecilia N sa...

Så fiffigt med mingelplikt!

Elisabet. sa...

Ja, det säger jag också, jättefiffigt! Och vilket knytkalas!

Bert Bodin sa...

Det är en trevlig idé. Vi känner varandra, men några känner vi lite mindre väl än andra.

Bert Bodin sa...

Det är bara att kopiera.😉

Turtlan sa...

Smart idé! Den ska jag (försöka) komma ihåg.
Kul hitta på lite lureri’. Det blev tydligen lyckat också.

Bert Bodin sa...

Mycket lyckat.