fredag, maj 17, 2019

Överst ...

.. på vår att-göra-lista stod idag att koppla in sommarvattnet. Vi skulle egentligen inte behöva, men vi gör det för att se till att anläggningen används. Många av oss har ju egen anläggning för att kunna ha tillgång till vatten i huset även på vintern.

På sätt och vis var det tur att vi gjorde som vi gjorde.

Som andra punkt på listan stod svedjebränning. Det gör vi varje år. Det gäller en slänt som vi låter bara vild, om inte annat för att bevara lite biologisk mångfald. Den klipps aldrig.

Eld är inget att leka med. Det sker under stark bevakning och med vattenslangen i beredskap. Jag begjuter de brända delarna med vatten så snart eldfronten passerat.

Plötsligt märker jag hur trycket sjunker och vattenstrålen blir svag. Alltså prioriterar jag att släcka snabbt och ordentligt.

Vi ger oss iväg för att kolla vad som hänt. Helgfolket jobbar ännu, så tryckfallet kan inte bero på hög förbrukning. Pumphuset kollas och befinns i sin ordning. Allt funkar.

Men vi hittar en läcka i en "knutpunkt" på ledningen. Där sprutar det för fullt. Vi ringer min namne på området, som genast dyker upp med lämpliga verktyg. Snart har vi fixat läckan med beröm godkänt.
 - Vilken jäkla tur att ni kopplat in sommarvattnet, säger han. Annars vet vi ju aldrig hur länge det dröjt innan det upptäckts.

Dagen går vidare. Frid och fröjd.


Nästa punkt på listan tar vi imorgon.

*****

Inga kommentarer: