tisdag, maj 21, 2019

Martyrer, eller?

Turbulens i politiken. Det har blivit vaneföreteelser. Nu senast herr Lundgren, SD-aren som varit och tafsat på en kollega. På en blöt fest.

En annan kollega har petats från valbar plats på SD:s lista i EU-valet. Och jag kan inte annat än dra en slutsats. Det var hon, Kristina Winberg, som av den betafsade fick veta vad som hänt på den där festen. Dessutom dokumenterat det med inspelning. Det var väl också hon, som misstänks ha läckt historien till Expressen. Och Expressen anar mums mums förstås. På slasktidningars vis.

Så är det hela igång. SD spolar Kristina för det hon gjort. Kvinnan som blev utsatt för Peter Lundgren har gjort en film, där hon sitter och är vän med honom. Allt verkar förlåtet.

Alla medier hakar på.

Normalt skulle detta kanske få folk att dra öronen åt sig och vända SD ryggen i valet. Om nu SD vore ett normalt parti, vilket det inte är. Långt ifrån.

Tyvärr har jag en rädsla för att principen "all publicitet är bra publicitet" kan komma att gälla. Det finns förmodligen en hel del tokskallar som tycker att det som hänt är spännande.
  - Vilket härligt parti. Det festas och tafsas. Party party. Dom ska jag rösta på.

SD riskerar att bli "martyrer". Det tycks synd om dem.

Bevare mig!

*****

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Tänker att det finns en viss risk att det ger motsatt effekt. Dvs det finns många här i landet som inte gillar proffspolitiker, intellektuella och s k politiskt korrekta och hur man kan förklara vilka jag menar. Som stör sig på utbildade människor som höjer bensinskatten och dylikt. Såna som inte gillar de ”traditionella” partierna.
Såna som istället blir tilltalade av män som kladdar på kvinnor o som super på ett hotellrum. Som tycker att det är ju häftigt och han ska jag rösta på eller det partiet. Såna finns.
Så risken finns att de vinner röster mer än förlorar.

Så tänker jag som en tanke.

Turtlan sa...

Ja just så som du skriver! Vi är helt överens!

Bert Bodin sa...

Bra! Vill inte ha dig som opponent. 😉

Elisabet. sa...

SD går säkert framåt, tack vare det här. "Äntligen politiker som beter som vanligt folk!" tänker dom nog. Men det är nog "utbildade" människor också som tar kvinnor på brösten, Turtlan. Eller visar snorren. Där sprit går in und so weiter ...

Bert Bodin sa...

Åååh - det där stämmer så bra.