onsdag, maj 22, 2019

Mops

Nu har jag mopsat mig igen. Eller, mopsat och mopsat ... klagat, snarare. Det gäller min utsikt. På andra sidan gatan finns en hörna, där det står en reklamskylt och en björk. Det finns också en gräsmatta. Men den kämpar för sin existens.

Det där hörnet ligger precis mitt emot ICA-butikens entré. Det är en välfrekventerad plats, där många passerar. Hörnan används till cykelparkering, hundtoalett, (ja även mänsklig sådan, sena kvällar, när vägen hem från festen har blivit för lång) och annat avfall.

Den reklamskylt som står där är ny. Den kom dit efter många om och men. Och det krävdes ett flertal kontakter från min sida innan något hände.

Gruset som ligger där är rester från vinterns halkbekämpning. Alla gator och gångvägar är sedan länge välstädade. Men den där hörnan glöms bort. Varje år. Det är som sagt en gräsmatta därunder någonstans. Den borde få komma fram. Snarast.

Sådana där skamfläckar brukar ofta föra med sig att de byggs på. Är det prydligt, så möter den större respekt från allmänheten. Så skrev jag till kommunen.

Nu får vi se vad som händer.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Heja dig! Verkligen!

Bert Bodin sa...

Ögonblick i norr griper in. 😉

Steve sa...

Bra att du uppmärksammar kommunen på en sådan "skamfläck".

Bert Bodin sa...

De behöver påminnelser ibland.