onsdag, maj 01, 2019

Mina tankar ...

.. kring religion och tro är förmodligen väl kända för dig, som regelbundet läser min blogg. För dig, som inte gör det, kan jag bara berätta att jag är stark motståndare till det ickevetande som religiösa försöker dyvla på alla andra. Håll din tro för dig själv. Det är dig väl unt. Men försök inte säga att din tro är sanningen, den enda sanningen.

Ska man dessutom börja blanda in tro i politiken, så blir det hela än mer motbjudande. KD:are har jag snart sagt samma aversioner emot, som jag har mot SD-folk. Och KD vill nu tydligen att vi ska förstärka, eller återgå till mer kristna värderingar. Det är i alla fall den inriktning som Ebba Busch Thor vill förfäkta.

Bevare mig!

Förbundet humanisterna skriver om detta här


*****

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja herre gud vilken människa... oj då!

Bevare mig tar vi istället.

Cecilia N sa...

Som du säkert vet så är jag bekännande kristen. Men jag har en hel del åsikter emot KD.
Man ska inte förtrycka änkan, den faderlöse eller invandraren, det står redan i GT. Och man ska älska sin nästa. Och din nästa är precis alla andra, inte bara den du gillar eller känner eller har någon gemenskap med.
Jesus är väldigt utanför den då gällande boxen och jag tror att han även är utanför den boxen som vi tilldelar honom.
Han går längre än vi gör och han uppmanar oss att gå längre än vi är beredda på från början. Längre på kärlekens och sanningens väg alltså. Inte på rädslans väg.
Och nu ska jag sluta den här kommentaren.

Men jag undanber mig att bli sammantvinnad med EBT.

Gabrielle RW sa...

Ja, jag tycker som du, Bert: inte blanda in religion i politiken! EBT är kanske bra på sitt vis (framgångsrik är hon ju i varje fall) men jag börjar också känna lite "SD-varning" när det gäller KD och det är ju illa det så det räcker.
Och tack för länken!

Cecilia N sa...

Men samtidigt. Ens tro påverkar ens världsbild. Hur man tycker att ett gott liv ser ut och hur våra gemensamma angelägenheter ska fungera.
Och att bortse från tron, vare sig den är kristen eller ateistisk eller har annan riktning, när man funderar om hur man bäst bygger landet är ju inte görligt. Vi har alla våra linser och filter.
Sen är jag ju först att tillstå att det finns de som tänker mer på dogmerna och inte ser vad det får för konsekvenser i verkligheten för de som inte omfamnar dogmerna och det ogillar jag också. Som att förbjuda abort och lägga sig i vem man "får" älska.

Bert Bodin sa...

Spåren förskräcker. Vi har ju utmärkta exempel i hela Mellanöstern, som ju inte haft fred under min livstid. Religion verkar ju prägla allt. Intoleransen frodas.

Sedan tycker jag att tro inte kan vara något att basera livet på, om den baseras på sägner. Att tro något för framtiden baserat på nutid, däremot. Det kan vara en bra väg att gå. Tro kan aldrig vara sanning.