lördag, februari 15, 2020

Nej, det fick vara

Denna märkliga vinter förnekar sig inte. Vi åkte hem till stan redan idag, eftersom väderprognoserna hotar med upp till 40 cm snö och regn, med start redan söndag förmiddag. Vi har väl aldrig varit med om hafsigare och slafsigare uppträdande av någon av de 17 vintrar vi ägt stället.

 - Men ni kunde väl stanna kvar till måndag, föreslår du. Lediga som ni är.
Jo, egentligen. Vi skulle ju praktiskt taget flytta ut för gott. Men nu är det ju så att om man sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningen Mörten, bör man vara med på årsmötet på måndag. 
Och då väntas underkylt regn med känd effekt på trafiksituationen.

Så det fick bli hemmakväll i stan. Med god middag. Gurpi, mangosallad och broccoloccolo med mera.

Det går an.

*****

6 kommentarer:

  1. Köper ni renkött i större partier eller bara när ni ska ha middag? Finns det något godare vilt? Eller kött öht?

    SvaraRadera
  2. @Elisabet

    Vanligtvis köper vi "större" partier när vi handlar hos t.ex. Sapmi Jokkmokk, som kommer hit med ambulerande försäljning då och då. Men vi äter inte så himla mycket kött över huvud taget. Och i vanlig affär köper vi aldrig kött.
    Det blir alltså vilt (älg, ren) till allra största delen.

    SvaraRadera
  3. Hjälp mig med rätt svar i en diskussion. Ska färsen vara RÖKT för att det ska bli gurpi? Vi får saltade, torkade påsar i V-gi, men det råder delade meningar om benämningen. Bekant från Jukkas säger att det är gurpi, medan svåger (som gjort dem) menar att det inte är äkta gurpi då de inte är rökta.

    SvaraRadera
  4. @Thalassa

    Rökt med björkved ska det vara, om jag är rätt underrättad.

    SvaraRadera
  5. OK, tack. Mycket gott även orökt! Vi provianterar lite på Torneus vid kirunabesöken, men vårt vilda på faten består annars av älg, rådjur eller hjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Thalassa

      Den är ju lättrökt, förstås. Jag tycker inte den smakar rökt, egentligen. Men gott är det.

      Radera

Välkommen att kommentera.