fredag, februari 21, 2020

Vårkänslor

Idag lär det bli meteorologisk vår, enligt rapporteringen i media. Radion intervjuar folk på gatan, som yvs och hoppar jämfota av tacksamhet.

Tänk - jag tror att folk egentligen välkomnar klimatförändringarna. Korkskallar, säger jag.

Sedan kan man ju undra hur det ska gå att genomföra Vasaloppet. De har ju svårigheter att få spåren att räcka till. Deltagarna uppmanas att nerför backarna, eftersom det inte finns någon snö utanför banan att ramla mjukt in i om olyckan skulle vara framme (vilken den rätt ofta är).

Samtidigt kommer jag att tänka på att någon kommunpolitiker i Falun för några år sedan ville satsa på att ansöka om att arrangera VM i skidåkning i Falun år 2026 (!!!). Miljoners miljoner skulle satsas i nya anläggningar.

Se där! Där har vi en till. Korkskalle, alltså.

Vi har ju knappt fått en ordentlig vinter ens i Norrbottens kustland i år. Idag småregnar det.
Det är inget jag gläds åt.

*****

4 kommentarer:

Annika B sa...

Inte minns man hela sitt liv, men jag tror nog aldrig jag varit med om en sådan här "vinter". Massor av regn, och nästan konstant temperaturer över nollan. Idag ungefär +6 här.

Skönt att ni haft snö uppe hos er i alla fall! Men sorgligt att se hur man försöker putta dit lite snö inför Vasaloppet. Snö för tusentals åkare...?

Bert Bodin sa...

@Annika B

Visst är det sorgligt.

Att vi "haft snö" här uppe är ju förstås riktigt. Men den lever (om nu snö gör det) verkligen på nåder. Det kan snöa. Men hittills har det alltid följt av varierande mängder regn, eftersom varje lågtryck fört med sig plusgrader i bakkanten. Resultat - ett snötäcke bestående av lager av is. Till förfång för alla turistföretag, som lever på snöaktiviteter.

Turtlan sa...

Funderar på när det sist var mer än- 20 c här någon vinter. Kommer inte ihåg men säkert mer än5 år sedan.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Vi har haft under tjugo en (1) natt i vinter!