lördag, januari 04, 2020

Imorgon ...

.. ska vi försöka göra ett besök i stugan. Varför vi är tveksamma? Jo, det beror på att jag har en (kanske överdriven) respekt för glashala vägar. Som jag skrivit förr, inför nyårshelgen, så är det förmodligen ingen fara på E4, men sedan har vi en mil på mindre och kurvigare vägar, som inte prioriteras särskilt mycket, vad gäller halkbekämpning. Och vädret beter sig ju onekligen inte på något snällt sätt.

Men nu har en granne erbjudit sig att rapportera aktuellt läge, när han kommer hem. Det är en av de "bofasta" därute, som jag litar på.

Det känns så konstigt att inte ha varit där ordentligt på snart två månader. En natts vistelse den 07 december och dessförinnan en hel månad tidigare. I början av november, alltså. Det är olikt oss, som brukar vara där mest varje helg om vi inte har några andra evenemang inplanerade. Det innebär att det här blir den värsta förvintern som vi upplevt under vår 17-åriga stugkarriär. Undrar om det är något vi får vänja oss vid i dessa klimatförändringstider.

Vi får se.

*****

4 kommentarer:

Allmycke sa...

Den här väderleken gör ingen lycklig!

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Konstigt nog finns människor som tycker detta är bättre än snö.

De behöver terapi.

V sa...

Tyvärr är det både glashalt och rejält spårigt på vissa vägsträckor nu. Tycker du är klok som avvaktar och inväntar rapport.

Bert Bodin sa...

@V

Rapport inkommen. Vi drog iväg. Se nästa inlägg! 😊