fredag, januari 17, 2020

Ingenting har hänt

Idag kan jag konstatera att tinnitus återgått till sitt vanliga jag. Tyvärr. Men man vänjer sig. Ingenting har alltså hänt, egentligen.

Jo, det är klart - jag vandrade ju iväg till tvättstugan vid sjutiden i morse. Såg de mörka fönstren ut mot loftgången och tänkte att jag är morgonpiggast i huset. Ingen annan tassar omkring i sitt kök och fixar frukost. Vilket jag gjorde, när maskinerna var laddade.

Men efter frukosten hände ingenting - igen. Mer än en tidig lättlunch, eftersom vi hade tid för däckbyte på bilen klockan 12.
 - Däckbyte, tänker du. Är det dags för sommardäcken redan?
Som vintern ser ut skulle man ju nästan tro det. Men sanningen är att däckbytet sker för att de gamla däcken blivit gamla - för gamla! Och den så kallade vinter vi har med ständiga regnskvättar, som gärna fryser på kalla vägbanor, så behöver man mer än någonsin, fräscha däck.

Så blev det.

Och nu händer ingenting annat än att vi ska gå iväg på så kallad after work. En företeelse som är rätt vanligt är i stan. Det finns många ställen att välja på. Idag blir det legendariska Tallkotten.
 - Men du jobbar väl inte, säger du.
 - Nä, just det säger jag. After work.

Gokväll!

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du menar att man kan vänja sig vid tinnitus? Jag har haft det i någon veckas tid och trodde på fullaste allvar att jag skuklle förlora förståndet.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Som jag skrev i en kommentar i ett inlägg nedan, så "sållar" hjärnan så småningom bort ljudet. Ungefär som luktsinnet som till slut glömmer en lukt.