fredag, januari 31, 2020

Det var bara att ...

.. dra på sig kläderna och traska iväg i snöyran. Ja, efter att jag noggrant skottat och sopat loftgången utanför vårt kök, och Thorilds hörna. Vi som brukar hjälpas åt med det. Men sedan var det bara att ge sig av en bit utanför centrum, en halvtimme bort för att proviantera. Det var bra motion, eftersom alla gångbanor inte var plogade.

Men fram kom vi. Till Sapmi ren och vilt, en ambulerande kött- och fiskmarknad. Mest kött - det handlar om ren och älg. Souvasrökt innanlår, renfärs, älgdito, vanligt reninnanlår med mera. Nu finns det mycket att hämta i frysen här hemma.

Ikväll blir det dock lamm. Från Ängdalsro.

Man är ju mångsidig.

Inget "naturkött" från Brasilien här, inte. Här gäller lokalproducerat. Annars får det vara.

*****

3 kommentarer:

V sa...

Med beröm godkänt!

Bert Bodin sa...

@V

Tack!

Kersti sa...

Mums så gott det låter.