lördag, april 25, 2020

Barnlek

Löningshelg i Stockholm. Det lär ha varit ungefär som vanligt på krogarna. Långa köer för att komma in. Fullt på uteserveringarna.

Nu tycker jag att både hårdhandskar och rotting ska fram.

Bild: Magnus Bard. Klipp från DN.

*****

10 kommentarer:

Thalassa sa...

Håller med! Ingen idé tramsa med varningar längre. Stäng krogarna o barerna som inte sköter sig. Kanske alla?

Babsan sa...

Löningshelg hela Bauhausparkering var full idag......vi vände

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Jepp. Dags för lite mer allvar.

Bert Bodin sa...

@ Babsan
Det skulle jag också ha gjort.

Elisabet. sa...

Jag håller med. Det blir bara fånigt med dessa hot som inte ändå verkar göra verkan. Å andra sidan har jag ju inte med egna ögon sett några uteserveringar i Sthlm i närtid.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Länken i inlägget visar en del.

Gabrielle sa...

Det är en väldigt bra teckning. Önskar jag kunde rita så där och vara så där påhittig!
Jag undrar vad dom - myndigheterna - kommer att göra åt den förslappning som tydligen pågår. Börja med böter? Köra runt i högtalarbilar och ropa "Skingra er!" och "Gå hem!"
Kanske måste man faktiskt snart börja med hårdhandskarna. Svår balans det där för samtidigt vill dom ju så småningom åstadkomma flockimmunitet.

Bert Bodin sa...

@ Gabrielle RW

Jag vet inte om det gjorts något rejälare ingripande ännu. Bra om det kunde undvikas genom att folk och krogar tänker efter, istället.

Kersko sa...

När jag cyklar förbi en del uteserveringar (tex på Medborgarplatsen) tycker jag att de faktiskt gjort en hel del genom att tex glesa ut mellan borden. Men det finns andra ställen som misssköter sig. Det var knökfullt i går lördag på Plantagen. Medelålders människor som promt måste handla jord och plantor till trädgården. Jag fattar inte varför man inte kan reglera genom att släppa in några i taget utan måste ha öppet för alla samtidigt. Jag vände och cyklade hem. Gick på en annan plantskola idag där det var betydligt färre besökare och avstånden hölls.

Bert Bodin sa...

@ Kersko

Men borde framförallt inte kunderna själva uppföra sig? Man undrar ju hu, eller om de tänker.