torsdag, april 23, 2020

Öde

Jag blir rätt beklämd, när jag går till apoteket ivår största galleria. Inte för att jag förespråkar folksamlingar. Nej - det är hela situationen, som är så outsägligt trist.


Hur kommer stängda butiker att göra om situationen återgår till det vi varit vana vid. Vad blir det nya normala? E-handel är ju inte särskilt inbjudande i alla lägen. Och tomma gallerior kräver andra "mötesplatser". För vi är ju flockdjur. Sociala. Och för det mesta trevliga.

Var är du, då?

*****

7 kommentarer:

Monet sa...

Precis där man skall vara. Inte i några gallerior. Hemma med matleverans, system- och apoteksdito och idag pelargoner via OdlaNu. Social kan man vara på annat sätt. 70+ ska inte träffa någon. Det kommer en tid när det lättar, detta är en kort tid av vårt liv.

Bert Bodin sa...

@ Monet

Fullt så strikt är jag inte. Iakttar dock stor försiktighet. Tidig förmiddag är det tomt på stan, t.ex.

V sa...

Jag gjorde ett snabbt besök i samma galleria igår. Hade lite närkontakt med en isfläck för ett par veckor sedan och rev sönder ett par byxor när jag landade på gruset, kände att jag behövde köpa ett nytt par. Men det är som du säger, ingen trängsel där inne.

Bert Bodin sa...

@ V

Nej, till och med fiket vid entrén är i det närmaste helt tomt på kunder. Så trist.

Elisabet. sa...

Så sorgligt! Jag förstår inte hur butiksägare ska klara sig .., fakturor och hyror ska ju betalas (alla fakturor kom ju inte vecka 1 när viruset visade sig). Å, vad jag tycker synd om dem! Sååå mycket oro det måste vara.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det måste vara hemskt för dem. Men vad innebär det för oss, för våra stadsmiljöer, på sikt?

Monet sa...

Vi lever annorlunda. Som i Frankrike. Mannen skulle inte överleva coronoinfektion, det är då inget svårt val att avstå från frissa, fika eller annat. Vi får allt hemlevererat, träffar inte en kotte. Du vet inte vem som bär på smittan och 70+ ska inte ha kontakter, däremot gärna vistas utomhus. Lever man i kaosartad stockholmsregion med övervelasdtad sjukvård och där folk ogenererat sitter på uterestauranger och inte har en aning om vad det här innebär är det förstås lättare att se allvaret än innan man är drabbad runt omkring sig. Men det kommer tyvärr...