tisdag, april 28, 2020

Blandad kompott

Rastlösheten tar tag i mig, och jag måste ge mig utanför hemmets väggar. För att se natur och för att se folk. Nu blev det inte så väldigt mycket av den sistnämda kategorin. Det är faktiskt rätt dött ute på stan.

Jag går längs hamnen för att få solen i ansiktet. Isen ligger. Jag ser pimplare långt därute och en svävare glider fram en bit längre bort. Men sparkföret är det illa med.



Vidare ut mot yttersta udden och så småningom kommer jag in mot centrum igen. Vid hushållningssällskapet har en yrvaken rådneedodrendon, du vet en så'n där buske som ungdomarna i Femböckerna gärna gömde sig bakom i prekära situationer, och som jag aldrig orkade stava mig igenom, vaknat till liv. (Jo, femböcker läste jag gärna. Men det var det där busknamnet jag aldrig fick till.)


Går förbi länsmuséet där parken håller på att renoveras. Men muséet är stängt. "Until further notice".


Verkligheten har blivit en annan.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jo, så är det verkligen. Hörde nu idag om SAS och att man kanske räknar med att vara igång igen i slutet av 2021. Det är ju totalt obegripligt. Vad återstår då av flygbolagen? Och alla resebyråer ., guider, hotell, restauranger .., alla människor i södra Europa som lever så totalt av och omkring turism?
Jag fattar det inte.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det enda vi kan vara säkra på, är att framtiden blir annorlunda än den vi gradvis vant oss vid.

Annika B sa...

Ah, Femböcker! Dem köpte jag för min veckopeng - och jag var George (dvs Georgina)...

Vill vi verkligen att SAS ska bli lika stort som det var före krisen? Vi har ju klimatet att tänka på. Man ska smida om svärd till plogbillar, heter det ju, och SAS kan säkert hitta på annat att göra. är det inte så att ledande folk i stora företag får enorma löner just för att de är så smarta och påhittiga?

Bert Bodin sa...

@ Annika B

Nej - jag tror att vår framtida verklighet blir "ny". Det kommer inte att behöva 23 dagliga flygförbindelser Luleå-Stockholm, längre. Kanske får vi en Norrbotniabana som alternativ. Om nu inte SD får bestämma. För de tycker att järnvägsutveckling häråt är onödig.

Ja, en hel del får vi nog uppleva.