tisdag, april 07, 2020

Nu duger det

Moderater är märkliga. Nu vill de ha hjälp av staten. Den där skattefinansierade utsugaren, som bara vill ha mer och mer av näringslivet. 200 miljarder tycker moderaterna är skäligt att staten pytsar in för att rädda privata företag.

Jag föreslår att (m) fixar det själva. Bidragsmarknaden kan väl avregleras och privatiseras!? Sån't har vi ju så många fina exempel på. I vården. I skolvärlden. Apoteken. Och i skatteparadis.

Heja. Heja. Heja!

Ett litet tips till Kristersson: Prata med bankerna. De har stålar. Massor!

*****
(OBS! Inlägget kan innehålla spår av ironi.)


6 kommentarer:

Allmycke sa...

Hela garnityret på högerkanten kommer med det ena kravet efter det andra på vad staten ska göra. Än är det hårdare straff, än är det bidrag till den privata företagsamheten - alltid framfört med uppbragta brösttoner.
Ditt förslag - att de ska kontakta bankerna är det bästa hitintills.

Rexxie sa...

Helt rätt!

Och om staten ska gå in och rädda företag i stället för att de snåla aktieägarna gör det så ska staten också få motsvarande ägarandel!

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Javisst. Bankerna hade väl en VINST på 120 miljarder i fjol. På ett år!
Och har de ens återbetalt det vi skattebetalare bidrog med under finanskrisens dagar?

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Exakt så.

Turtlan sa...

Å så bilprovningen;-)

Läste i Unionens facktidning som min M får (jag läser den, inte han) att 2010 fanns ca 200 st ”bilprovningsstationer”. Nu i år ca 527 st eller ngt sånt. Reserverar mig för exakta detaljer för jag läste inte hela artikel men de här siffrorna stod i rubriken. Vad gör de på alla stationer? Såå många fler bilar har vi inte men det kan vara så att det är många men små stationer vilket innebär mer ensamarbete. (Tror det gick ut på det) Får läsa imorgon.
Förresten, i förra numret handlade det om apoteken. Där också allt sämre arbetstider och tex inget lunchrum eller toalett på apoteken som de klämt in vid tex Ica maxis o dylikt. Där hänvisas personalen använda ICAs lunchrum som ligger en bra bit bort i stora varuhuset så personalen knappt hinner dit på rasten och hinna äta. Å gå på toa.. Man hade också regler att varje ”kundmöte” fick ta Max 5 minuter.

Mycket intressant i den tidningen säger hon som är med i Vårdförbundet.... ja jag läser den tidningen också.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Jo. Jag tänkte också på bilprovningen.

Det där med apoteken är verkligen avskräckande. Läkemedel har blivit upp till 100% dyrare. Men tänk så friska vi har blivit när vi har ett s.k. apotekper kvarter. Hellre en pub.