måndag, april 27, 2020

Det ropas ...

.. på hårdare tag, mer och mer i coronasammanhang. Visst kan jag hålla med om det, när det gäller t.ex. kroglivet. Sådana "onödiga" verksamheter borde göra sitt bästa för att på lång sikt fortsätta att existera. För helt onödiga är de inte. Träffpunkter måste finnas.

Men hårdare tag har kanske andra effekter. I Finland har det varit betydligt strängare än här i landet. Men kanske har de börjat ångra sig. Deras strategi kanske bara skjuter upp ett smittoläge så att toppen nås först någon gång i höst. Ett långsamt utdraget förlopp, jämfört med Sverige.

Vilket är bäst? Ja, det vet nog ingen.

*****

4 kommentarer:

Thalassa sa...

Nej, det vet nog ingen - åtminstone ännu på ett bra tag. Jag har hittills tyckt att den svenska metoden verkar rätt vettig, för vad händer när helstängda samhällen öppnar? När turisterna ”invaderar” de grekiska öarna (m fl ställen förstås) igen? MEN NU när vi ser hur folk mer och mer struntar i ”trängselreglerna” sällar jag mig till dem som ropar på stängning av barer m m. Ska vi riskera att få fler toppar nu när vår sjukvårdspersonal redan går på knäna och behöver få andrum?! Och så vidare!

Elisabet. sa...

Är benägen att hålla med Thalassa! Precis så har jag känt och börjar känna.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Det är väl just den där uppdämda effekten som den finske tegnellen börjat oroa sig för.

Men sant är, att det fötroende vi fått av vår Tegnell, missbrukas. Då måste åtgärder till.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Visst känns det rätt.