onsdag, april 22, 2020

Hur är det fatt

På eftermiddagen traskade jag iväg till frisören. Hon finns en bit utanför stans centrum. Det blir en rätt bra promenad. Bra grundplåt för att få ihop dagens 10000 steg, om jag väljer att promenera tillbaka hem också. Och det gör jag oftast.

Klockan 14 har jag tid, och jag traskar glatt in i salongen och hejar.
 - Hej, säger hon och ser lite överraskad ut. Inte ska du väl vara här nu?
 - Jo, jag har tid klockan två.
 - Näe, det tror jag inte.
 - Jodå, säger jag.
Hon går till sin dator och kollar.
 - Men det är ju imorgon du ska vara här.
 - Nähä!
 - Joho!
Bäst jag kollar min kalender i mobilen. Hm? Va!? Där står ju torsdag 23 april klockan 14.00. Mycket riktigt. Jag är ett dygn för tidig.
 - Och jag har fullt. Det finns inga luckor idag, säger hon.

Det var bara att bita i det sura äpplet. Som tur är har ju mitt gamla jobb ett av sina kontor i samma kvarter, så jag går dit och hälsar på. Nyinflyttade i nya lokaler. Nya möbler. Plats för nästan 40 personer, som inget har att göra. Det är total stiltje i resebranschen. Mest jobbar man med lokala resor och med avbokningar av större arrangemang, som blir inställda. Grupp- och konferensavdelningen har just bokat av ett par konferenser för 500 personer. Det är så trist.

Nu är personalen permitterad och jobbar 50 procent, dvs halvtid. Från maj gäller 20 procent. En dag i veckan ska de alltså jobba. Man undrar hur det ska gå.

Och med tanke på min förvirring - hur är det fatt?

På hemvägen träffar jag två sångsvanar som tillfälligt parkerat på den lilla avsnörda vik av norra stadsfjärden som kallas Röda havet.

*****

4 kommentarer:

Thalassa sa...

Men - alltså - får ni 70-plussare springa omkring fritt så där i Norrbotten? Här beställer vi mat-, apoteks- och systemvaror på nätet och fixar frisyrerna med gummisnoddar!
Fina foton förresten!

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Utomhus springer vi omkring lite hursomhelst.

Vad gäller frisören så jobbar hon med strikta regler och skydd.

Besöket hos kollegerna skedde också enligt strikta regler. Lokalerna mycket rymliga och bara varannan medarbetare på plats.

Thalassa sa...

Skulle ju lagt in en smiley förstås. Är dålig på det. Jag vet ju att ni har utrymme... Vad som däremot ÄR skrämmande, på allvar tycker jag, är att stockholmarna börjar bete sig som vanligt. Enl sonen (som jobbar), och även nyhetssändningar, verkar det vara trängsel på många serveringar i City t ex. I Kungsan sitter folk nästan i knä på varandra.

Och jag ville nästan kräkas när jag nu läste i DN om klinikerna som bokar in skönhetsoperationer... Kommentarer överflödiga!

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Under helgen ryckte luleåpolisen ut två gånger, till Gammelstad för att försöka avbryta en privat fest med över 100 personer!!! Så dumheten finns både här och där. Grrrrr!

Läste också den där DN-artikeln. Bra att det uppmärksammas.