onsdag, augusti 31, 2022

Att vår stad ...

.. är en matstad - uppskattad sådan - har jag skrivit om förr. Det öppnas restauranger kontinuerligt. Någon försvinner kanske också, men det har väl mest berott på den pågående pandemin. 
 
I sommar har två - tre stycken kommit till. Igår åt jag lunch på en av dem; Restaurang Karl-August. Ett rejält namn, som väl ska visa lite vad man serverar för mat. Rejält namn - rejäl mat. Husmanskost. Men naturligtvis med lite finess. Biff Stroganoff blev det igår.
 
Jag vet inte om vi lulebor är särskilt matintresserade, men det verkar så, med tanke på det utbud som finns. 
 

Och idag var det dags igen. Något som blivit tradition här sedan några år - säkert fler än 5. Den internationella matmarknaden, som väl turnerar runt i många städer, har ett stopp här i stan såhär på höstkanten. Luleborna verkar gå man ur huse för att botanisera bland alla stånd som plötsligt konkurrerar med alla valstugor. I fyra dagar finns de här. Det bjuds på franskt, italienskt, svenskt, engelskt (karameller), grekiskt, thailändskt, polskt (?) och balkanskt (?), och säkert något mer som jag glömt. 
 
Det är en härlig stämning. Folk köar, botaniserar, handlar och äter.

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter trevligt! Tror att Halmstad har något liknande, men det har jag missat.,/Elisabet

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det är trevligt. Och det sätter rejält fart på stan i några dagar. Inte för att det är särskilt "olivligt" andra tider, men det blir lite fest.