tisdag, augusti 23, 2022

Valtider


Det är full fart på valrörelsen. Det hör man, och det ser man. Valstugorna på gågatan är välbesökta. Jag är mest fundersam på att folk har tid. Jobbar de inte? Semestertider ännu, eller vad är det som gäller. 

Folkmängderna finns inte bara där, utan hela stan verkar vara ledighetskommitténs domän.

Hur jag ska rösta - ja inte blir det att lägga i någon valsedel som kan uppmuntra "gubbpartiet" SD. Jo, jag tror att de flesta som röstar på dem är gamla stofiler. Sådana fördomar har jag.

Inte heller blir det Ebbas parti. Religionshycklare får gärna hamna utanför Riksdagen. 

Men vad jag sedan väljer - ja, jag har ju en viss ideologi. Men mina röster kan hamna på olika partier i de olika valen. Vad säger att det ena partiet passar för hela landets regering. Eller att kommunen mår bäst av samma parti. För att inte tala om Region Norrbotten. Uj, uj - där krävs förändring. 

Vad jag beslutar? Det får vi se. Ja, inte du, förstås. Lite hemlighetsfull vill man vara.

*****

6 kommentarer:

Babsan sa...

Jag röstar olika i riksdagsvalet och kommunvalet.Måste ske en stor förändring här i Uppsala.Men för första gången tror jag att jag sviker mitt parti i riksdagsvalet p g a partiledaren,tyvärr

Elisabet. sa...

Jag tror däremot inte att det enbart är gubbar som röstar på SD; jag tror att det kan vara mängder med medelålders män eller fyrtioåringar! (Dom kanske också räknas till medelålders?). Däremot tror jag att det är mångdubbelt fler män än kvinnor som får deras röster.

Själv har jag aldrig varit så rådvill som nu, när det gäller valet. Själva valrörelsen är rent ut vämjelig där alla härmar varandra och var det inte nån som sjöng att "ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar är slut ..."? Ungefär så, känns det.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Gubbar finns i alla åldrar.

"Däremot tror jag att det är mångdubbelt fler män än kvinnor som får deras röster."
Hm?

Du menar att de får fler röster från män, än från kvinnor.

Anonym sa...

Ja, där blev det syftningsfel, men du fattade ju vad jag menade 😉. Och jag tror att det VERKLIGEN är många, många fler män som röstar på SD. Och från många olika skikt i samhället.

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Det är beslut man får ta.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jo - jag förstod att du "snurrade till det". ;-)